Samuelsen: - Brann fryktet oss

Viking slo Brann 3-1.

(Dagbladet.no): Viking - Brann 3-1 (1-0).

Viking storspilte mot et nervøst Brann-lag.

- Brann var redd oss, sa Vikings midtbanemotor Jone Samuelsen etter kampen.

Kanskje kan Branns frykt forklares med fjorårets nedsabling i Stavanger. På to kamper har Viking scoret åtte mål mot Brann, som bare har kvittert med ett.

- Alt stemte i dag. Vi klarte å ta ut Eirik Bakke og Martin Andresen på midten, og det er gjerne de to som styrer laget, forklarer Samuelsen.

Sjefer fra start 

Samuelsen og kollega Andre Danielsen gjorde mye av jobben for Viking. De løp og løp, offensivt og defensivt, taklet og passet og ga aldri opp. Så fikk de da også mye honnør av trener Uwe Rösler etterpå.

- De leverte en kjempekamp, skrøt Rösler, som i noen dager har terpet på måten Viking starter kamper på. Det har tatt tid før Viking-maskinen har startet, og i tippeligaen får du ofte mål imot hvis en halvsover i første omgang.

TOPPSCORER: Peter Ijeh setter inn 1-0 bak Håkon Opdal. Scoringa bragte Ijeh til toppen av toppscorerlista i Tippeliagen. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
TOPPSCORER: Peter Ijeh setter inn 1-0 bak Håkon Opdal. Scoringa bragte Ijeh til toppen av toppscorerlista i Tippeliagen. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

- Vi har snakket om at vi må starte kampene bedre. I dag tok vi kommandoen fra start. Vi var konsentrerte og ville skape noe fra første avspark, sier Rösler.

- Viking hvassest i begge ender 

Kollega Mons Ivar Mjelde var enig i at Viking var noe hakk hvassere enn Brann denne dagen.

- De var bedre enn oss i begge ender. Vi slipper inn for mange mål, og scorer ikke på sjansene våre, sier Mjelde.

Han murret litt over målet Viking fikk før pause. Jan Gunnar Solli forårsaket et frispark, som verken Solli eller Mjelde var enige i.

-Alltid tungt å få et mål imot like før pause. Vi kom tilbake da Martin Andresen satte inn straffesparket. Men vi brenner de sjansene vi må sette. Dessuten var Iven Austbø god i Viking-målet, sier Mjelde.

Stor Gaarde i uvant rolle 

Etter en fomlende sesong hjemme i fjor, har Viking gjort Viking Stadion til sitt fort i Stavanger.

- Lagene skal frykte å komme hit. Det er herlig å spille hjemme! Så fort du fører ballen over midtstreken, hører vi publikums jubel. Det er viktig å ha en slik hjemmearena. jeg husker sinnsykt godt problemene i fjor. Da raknet vi når vi fikk et mål imot. Nå går vi i angrep og scorer ett til og punkterer kampen. Det er en stor forskjell, sier Jone Samuelsen.

Mot Brann storspilte også Allan Gaarde, som endelig er tilbake i god, gammel form etter beinbrudd.

- Jeg har ventet så lenge på å spille godt. Det har vært veldig hardt å komme tilbake, forklarer Gaarde.

Nå har han en uvant rolle som høyre kantspiller. Før har han spilt venstre midtbane.

- Jeg var skeptisk til kantrollen, så langt fra min vante plass har jeg aldri spilt før. Jeg skal ikke løpe om kapp med de "hurtige drenge" på kanten, men får jeg ballen i beina og kan trekke inn på banen, kan det bli noen sjanser, sier dansken.

Ijeh ga klem til Øvrebø 

På topp har Viking måltjuven Peter Ijeh. Han ble godt passet på i går, men kom likevel fri og scoret Vikings første mål.

Ijeh kan være både ukonvensjonell og kontroversiell. Tidlig i vår fikk han rødt kort av dommer Tom Henning Øvrebø i oppgjrøet mot Lillestrøm på Årårsen. Ijeh gjentok et engelsk bannord som begynner på f... litt for mange ganger.

Mot Brann var Øvrebø og Ijeh perlevenner. Ijeh ga dommeren en generøs klem, og var ellers snill som et lam i kampen. Viking har nok tatt Peter Ijeh litt i skole, nå gjør han jobben som spiss og snakker litt mindre.

- Fotball er fair play, det var det jeg forsøkte å vise, sa Ijeh til TV2 om episoden.