Samuelsen: - Jeg begynner å bli schizofren. Jeg tror jeg er Justin Bieber

Sammenliknes med ungpikeidolet hele tida.

KLAR FOR NY LANDSKAMP: Blackburn- og landslagsspiller Martin Samuelsen har en dobbeltgjenger i Justin Bieber. I kveld venter San Marino på Ullevaal.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLAR FOR NY LANDSKAMP: Blackburn- og landslagsspiller Martin Samuelsen har en dobbeltgjenger i Justin Bieber. I kveld venter San Marino på Ullevaal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - San Marino, VM-kvalifisering på Max klokka 20.45

SANDVIKA (Dagbladet): Hver gang Martin Samuelsen (19) kommer til en ny fotballklubb, skjer det noe spesielt: Han blir sammenliknet med popsangeren Justin Bieber (22).

- Jeg begynner nesten å bli schizofren. Jeg tar meg selv i det og tror jeg er Justin Bieber. Nei, så galt er det ikke. Men hver gang jeg signerer for en ny klubb, så er det ikke jeg som signerer, men Bieber, sier Blackburn- og landslagsspilleren til fotballforbundets Facebook-side.

- Jeg synes det er morsomt. Jeg er med på spøken. Jeg synes det er svært morsomt, faktisk.

- Er det Bieber-feber i Blackburn også?

ORIGINALEN: Justin Bieber. Foto: NTB scanpix
ORIGINALEN: Justin Bieber. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ikke ennå. Men det kommer til å bli det, sier han og smiler av den påståtte, visuelle likheten.

Den siste uka har Samuelsen vært blant Per-Mathias Høgmos utvalgte menn i VM-kvalifiseringen. Han slapp ikke til da Norge tapte 1–0 for Aserbajdsjan lørdag.

I kveld venter San Marino på Ullevaal. Samuelsen håper å bidra, i ei uke der landslaget er blitt totalslaktet.

På utlån

Foreløpig er han et noe ubeskrevet blad i Norge. Den offensive midtbanespilleren har ikke spilt i Tippeligaen. For fire år siden dro han fra Vard Haugesund til ungdomsakademiet i Manchester City. I fjor signerte han for West Ham i Premier League.

19-åringen ble deretter lånt ut til Peterborough. Nå er han på utlån i Blackburn, som ligger i bunnstriden i Championship.

Samuelsens varemerke er fart og unorske ferdigheter som å drible av en mann eller to. Han har to A-landskamper og er tenkt i en jokerrolle. Derfor var det enkelte som stusset da han ikke slapp til mot Aserbajdsjan.

- Jeg tror jeg kunne kommet inn og fått noe til å skje. Men det er ny sjanse mot San Marino, sier Samuelsen.

Dagbladet møter ham ved Thon Hotell Oslofjord i Sandvika utenfor Oslo. Det er her Høgmo velger å lade opp med spillerne før hver landskamp. Samuelsen er 189 centimeter høy og spenstig.

På samme måte som Martin Ødegaard blir ham omtalt som «gullet» Norge skal nyte godt av i framtida. Foreløpig sliter han med tillit både i Blackburn og på A-landslaget. Og kanskje burde han heller vært med U21-landslaget som møter Kasakhstan i EM-kvalifiseringen i dag.

Men Samuelsen sier:

- Jeg er der jeg får beskjed om å være. Hvis Høgmo vil bruke meg, så er jeg klar.

Klausul

- Hva skjer i Blackburn?

TRE INNHOPP: Martin Samuelsen skulle gjerne hatt mer spilletid i Blackburn. Foto: NTB scanpix
TRE INNHOPP: Martin Samuelsen skulle gjerne hatt mer spilletid i Blackburn. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det har vært lite poeng i det siste. Og lite spilletid (tre innhopp). Men det kommer vel, sier han. Klubben trenes av skotten Owen Coyle. Der Blackburn en gang var en storhet – de vant Premier League i 1995 – er ting på gyngende grunn i dag. Etter elleve runder ligger Lancashire-laget som nummer tre fra bånn i Championship.

- Kan det bli aktuelt for deg å gå på utlån til en annen klubb?

- For øyeblikket forholder jeg meg til låneavtalen ut sesongen. Hvis begge parter ønsker klubbskifte, så er det en klausul for dette i januar.

Ingen feber

Norge skapte ingen feber rundt seg selv med prestasjonen mot Aserbajdsjan.

San Marino er ranket som nummer 201 i verden. Det er et lag Norge skal slå, selv med hendene bundet bak på ryggen.

- Vi må heve oss noen hakk og være kyniske i begge boksene, påpeker Samuelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer