58,126 METER: Odds Jone Samuelsen visste ikke helt selv hva han gjorde, men headingen hans fra egen banehalvdel gikk rett i TIL-målet, og nå er den utropt til offisiell verdensrekord.Skjermdump: TV 2
58,126 METER: Odds Jone Samuelsen visste ikke helt selv hva han gjorde, men headingen hans fra egen banehalvdel gikk rett i TIL-målet, og nå er den utropt til offisiell verdensrekord.Skjermdump: TV 2Vis mer

Samuelsen-heading godkjent som verdensrekord

- Skal gå rundt med Guiness rekordbok og vise navnet mitt frem til alle.

(Dagbladet): Jone Samuelsens lykketreff av et hodestøt i kampen mellom Odd Grenland og Tromsø på Skagerak Arena 25. september har etter noe om og men funnet veien til rekordbøkene.

Det som var ment som en klarering fra egen banehalvdel i hektiske sluttminutter endte utrolig nok opp i nettmaskene, og fikk skiensfolket til å finne fram målebåndet da jubelen over en av de mest bisarre scoringene i norsk fotball noensinne hadde lagt seg (se målet cirka 30 sekunder ut i klippet i artikkelen).

Headingen ble først under oppsyn av politiet målt til 57,3 meter, før den seinere ble kontrollmålt til 58,126 meter. Da den offisielle verdensrekorden viste seg å være på 52,1 meter, ble Samuelsen-scorigen meldt inn til Guiness World Records for godkjenning, noe som bare skulle være en formalitet.

Men en drøy måned seinere fikk siddisen, som var blitt et YouTube-fenomen, plutselig uventet konkurranse fra japansk fotball, hvor Ryujiro Ueda fra klubben Fagiano Okayama angivelig headet ballen i mål fra 58,6 meter etter en gedigen keepertabbe. Da det viste seg at Ueda «bare» var 57,8 meter fra mål, kunne imidlertid Samuelsen trekke et lettelsens sukk.

I en pressemelding fra Schibsted forlag, som gir ut Guiness rekordbok i Norge, utropes nå 27-åringen til offisiell verdensrekordholder. Torsdag mottar han det synlige beviset i form av et diplom når «Guinness World Records Day» skal markeres i Oslo, men noen stor feiring blir det ikke ennå: Det venter han med til tippeligasesongen er ferdigspilt

- Nå er det mye viktig som skjer de to nærmeste ukene, men etter det skal det feires. Da skal jeg gå rundt med Guiness rekordbok i hendene og vise navnet mitt frem til alle, sier en glisende Samuelsen til nrk.no.