(OVER)IVRIG: 16 år gamle Jesper Friberg snublet i nest siste seterad, deiset inn i rekkverket og unngikk med et nødskrik å tippe over etter Jone Samuelsens herlige heading fra 57 meter. Skjermdump: TV 2
(OVER)IVRIG: 16 år gamle Jesper Friberg snublet i nest siste seterad, deiset inn i rekkverket og unngikk med et nødskrik å tippe over etter Jone Samuelsens herlige heading fra 57 meter. Skjermdump: TV 2Vis mer

Samuelsen hyller kamikaze-supporteren på Odd Stadion

Og i dag forsøkte han å rekonstruere søndagens supermål.

(Dagbladet): Jone Samuelsens utrolige heading fra 57 meter har gått sin seiersgang på internett de siste par dagene, og kanskje havner Odd Grenland-spilleren i Guiness rekordbok for superscoringen.

Noen observante seere har kanskje også lagt merke til en annen artig detalj i videoklippet fra 3-1-målet.

Etter at ballen har rullet over målstreken kommer plutselig en Odd-supporter halsende ned seteradene i gledesrus, men farta blir høyere enn hva beina greier å henge med på, og til slutt går det galt.

Han snubler i en plaststol og møter rekkverket med magen først, men unngår i hvert fall å tippe over rekkverket og falle ned på asfalten bak målet (se situasjonen ca. 10 sekunder inn i denne videoen).

- Jeg har lagt merke til ham som krasjer der, og som får seg en skikkelig trøkk i magen. Det er i hvert fall fantastisk innsats, og moro å se ham komme ned der. Det er nesten han du bør ringe, for å høre hvordan det går. Han fikk seg en skikkelig trøkk, sier Jone Samuelsen til Dagbladet.

Adrenalinet hindret smerten
Vi har sporet opp «kamikaze»-supporteren, 16 år gamle Jesper Friberg. Som kan avkrefte at han har brukket noen ribbein etter det harde sammenstøtet med rekkverket.

- Det går bra med magen. Jeg fikk litt for god fart, men det var så mye adrenalin og glede at jeg ikke merket noe særlig til det, sier han.

- Hva foregikk i hodet ditt da den headingen gikk i mål?

- Det var en sinnssyk opplevelse, det var egentlig bare glede. Jeg ser at spillerne begynner å løpe bort mot oss, og tenker at jeg vil feire sammen med det. Da var det om å gjøre å komme seg ned før alle andre, så jeg i hvert fall ikke havnet bakerst.

- Det ser ganske vondt ut?

- Der og da føltes det ikke ubehagelig, det var bare glede. Det skal mer til for å sette meg ut av spill etter en slik scoring, sier 16-åringen, som er på plass til hver hjemmekamp på Odd Stadion.

Angrer ikke på ærligheten
Jone Samuelsen innrømmet raskt at han ikke mente å heade ballen mot mål, men i stedet forsøkte å få ballen unna i hektiske overtidsminutter.

Han angrer imidlertid ikke på ærligheten.

- Det finnes så mange videobevis på hvor dårlig jeg har vært til å heade gjennom hele karrieren, så jeg tror ikke jeg hadde lurt noen uansett. Jeg er typen som forsøker å unngå å heade til vanlig, jeg er gjerne han som hopper i kroppen på noen i stedet for å ta selve duellen. Og når det gjelder å sikte, er jeg ofte på vei ned når ballen treffer meg. Det er vanligvis mye som går feil, sier han til Dagbladet.

I dag forsøkte han, på oppdrag fra NRK, å rekonstruere 3-1-målet mot Tromsø. Det gikk ikke så veldig bra - som ventet.

- Å si ja til det er jo som å skyte seg selv i foten. Det er umulig å gjenta. Det beste var nesten da NRK-reporteren spurte meg, etter et dårlig forsøk: «Hva gikk galt?». Akkurat som det er det letteste å gjøre på en fotballbane. Jeg var ikke i nærheten av å greie det igjen.

57 METER: Denne headingen kan havne i Guiness rekordbok. Skjermpdump: TV 2
57 METER: Denne headingen kan havne i Guiness rekordbok. Skjermpdump: TV 2 Vis mer

- Hvor mange ganger forsøkte du?

- Det ble vel en sju, åtte forsøk. Morten Fevang sto og sparket baller bort til meg. Én gang greide jeg å få ballen ned til dødlinja, men det tok vel cirka ti minutter før den nådde fram. Og ikke traff den mål heller. Jeg hadde gitt opp før jeg begynte, sier han og flirer.

Minne for livet
Samuelsen tror ballen ville gått til innkast dersom han hadde forsøkt å heade ballen på mål, og at han ville trengt «noen tusen forsøk» på å gjenta målet mot Tromsø.

- Det var så mye som stemte: Det at han (Tromsø-spilleren) header såpass hardt mot meg og at jeg får veldig bra treff, det går ikke så høyt, men akkurat nok til å gå over hodet på sistemann. I tillegg var det så fuktig i gresset at ballen skjøt fart. Jeg hadde flaksen på min side, sier Samuelsen.

At målet er fanget opp på nettsteder verden rundt, blant annet hos engelske storaviser som The Guardian og The Sun, og hos den amerikanske TV-kanalen ESPN, synes han er stor stas.

- Det er litt overveldende med all oppmerksomheten, det er et minne for livet. Og selv om det er størst for meg, er det bra for klubben også. Odd Grenland er ikke bortskjemt med all ståheien.

Årets mål eller ikke?
- Hva sier lagkameratene dine?

- Vi satt en gjeng sammen og så FotballXtra søndag kveld, og vi ble sittende og bare le av det. Det er jo egentlig komisk, og på mandag eskalerte det skikkelig med oppmerksomhet. Det er sånne scoringer du selv klikker på når du surfer på internett.

- Hva er den morsomste tilbakemeldingen du har fått?

- Jeg har lest litt rundt omkring, og noen sier det er årets mål, mens andre mener det umulig kan være årets mål siden jeg ikke prøvde på det. Det er helig å se at folk diskuterer og er veldig uenige.

- Blir målet mindre vakkert ettersom du ikke scoret med vilje?

- For meg vil det alltid være et utrolig vakkert mål, sier Jone Samuelsen og ler.

FORSØKTE Å REKONSTRUERE: Men Jone Samuelsen greide bare én gang å heade ballen helt ned til dødlinja - og da gikk det i lusefart. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
FORSØKTE Å REKONSTRUERE: Men Jone Samuelsen greide bare én gang å heade ballen helt ned til dødlinja - og da gikk det i lusefart. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer