IMPONERER: Martin Samuelsen er med West Hams førstelag i sesongoppkjøringen og forsøker å overbevise om at han er klar for Premier League-fotball allerede den kommende sesongen. Foto: NTB Scanpix
IMPONERER: Martin Samuelsen er med West Hams førstelag i sesongoppkjøringen og forsøker å overbevise om at han er klar for Premier League-fotball allerede den kommende sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Samuelsen lovprises som West Hams neste stjerne, men fansen får det neppe som de vil

Hevder Martin Samuelsen blir lånt ut mot sin vilje.

(Dagbladet): I disse dager er Martin Samuelsen (19) med West Hams førstelag på treningsleir i USA. Det norske stortalentet forsøker å overbevise manager Slaven Bilic om at han er klar for Premier League-fotball allerede den kommende sesongen.

Hittil har 19-åringen fått mye tillit i treningskampene i EM-stjerna Dimitri Payets rolle. Senest i natt, norsk tid, gjorde Samuelsen en god figur i tordenværet i 2-2-kamp mot Carolina Railhawks.

Rogalendingen startet oppgjøret på venstrekanten og kombinerte flere ganger fint med Aaron Cresswell på kanten og satte opp tidligere engelsk landslagsspiss Andy Carroll ved flere anledninger. Den dribleglade kantspilleren viste også fram sitt brede tekniske repertoar, som unggutten også dro fram da han fikk sjansen for Norges A-landslag mot Island for en måned siden.

GODE TAKTER: Martin Samuelsen imponerer West Ham-fansen. Her mot Seattle Sounders forrige uke. Foto: AP Photo/Ted S. Warren
GODE TAKTER: Martin Samuelsen imponerer West Ham-fansen. Her mot Seattle Sounders forrige uke. Foto: AP Photo/Ted S. Warren Vis mer

Både Samuelsen og nykommer Sofiane Feghouli, som ble hentet fra Valencia i sommer, skaper optimisme blant West Ham-fansen. Det samme gjør en annen nordmann og nykommer, Håvard Nordtveit.

Mange av supporterne hyller Samuelsen og krever å se stortalentet i Premier League allerede denne sesongen. Her er noen av West Ham-fansens ytringer om Samuelsen på Twitter:

- Martin Samuelsen kommer til å bli vår beste spiller innen to år. Han og Manuel Lanzini er Premier Leagues framtid.

- Andy Carroll og Samuelsen ser veldig, veldig bra ut sammen.

- Forhåpentligvis får Samuelsen spilletid for West Ham. Han ser ut som litt av et talent.

- Det er fantastisk å se Martin Samuelsen starte for West Ham.

Hevder Samuelsen blir lånt ut

Også Samuelsen håper han får spille Premier League-fotball for West Ham allerede denne sesongen.

- Jeg vil spille for West Ham kommende sesong. Jeg spilte jo mot et Premier League-lag i FA-cupen og ble kåret til banens beste. Det forteller meg at jeg har nivået inne, sa Samuelsen til Dagbladet i vår.

LÅNES UT? Martin Samuelsen kan bli lånt ut i en sesong til. Foto: NTB Scanpix
LÅNES UT? Martin Samuelsen kan bli lånt ut i en sesong til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det er ikke sikkert West Ham-fansen og Samuelsen får de som vil allerede denne sesongen. Det er ikke sikkert nordmannen får sjansen til å kombinere med Payet og de største stjernene allerede nå.

Ifølge BBC Radio Cambridgeshire Sport har West Ham allerede besluttet at de ønsker å låne ut Samuelsen til en klubb i Championship neste sesong. Det er ett nivå over League One, hvor Samuelsen spilte den foregående sesongen i Peterborough United.

BBC Radio Cambridgeshire Sport følger nettopp Peterborough United tett, hvor Samuelsen var på utlån forrige sesong. West Ham har imidlertid ikke selv kommet med en uttalelse om hvor Samuelsen spiller neste sesong. Hovedpersonen selv er i USA og har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag.

Samulsen og Payet

Peterboroughs fotballdirektør Barry Fry fridde i april til West Ham i håp om å beholde nordmannen i ytterligere én sesong til. Fry mener Peterborough kan utvikle Samuelsen til å bli en spiller i 200-millionersklassen i løpet av ett år.

- Jeg håper Martin kan kan hjelpe oss til opprykk. Jeg vil gi følgende melding til West Ham-direktør David Gold: «La oss få beholde Samuelsen i et år til og han vil være verdt 200 millioner når han returnerer til dere», sa Fry til West Ham-magasinet Blowing Bubbles Monthly.

- Han er et geni. På trening imponerer og forbauser han alle. Alle spillerne ser opp til ham. Vi priser oss lykkelige over at Martin blir hos oss i hvert fall ut sesongen, sier Peterborough-direktøren.

Men Samuelsen ønsker helst å spille med Payet og West Ham-stjernene.

- Jeg har trent og spilt mye med West Ham-stjerne, og jeg mener at jeg har noe å bidra med der. Jeg vet at jeg har ferdigheter som kan komme til nytte også i Premier League, sa Samuelsen til Dagbladet i vår.

- Payet har ferdigheter som jeg liker og som jeg tror jeg kan fungere bra sammen med. Jeg kan se for meg at vi kan få til et veldig fint kombinasjonsspill sammen. håper Samuelsen.

Nykommer Håvard Nordtveit blir garantert å se på førstelaget denne sesongen. Også han har fått gode tilbakemeldinger hittil i sesongoppkjøringen.