Martin Samuelsen om vekt, klubbkrise, «Gamsten» og Martin Skrtel

Samuelsen om provosert Liverpool-helt: - Jeg må barbere hodet for at han ikke skal gjenkjenne meg

Martin Samuelsen frykter at Martin Skrtel vil ha hevn neste gang duoen møtes til duell. I mellomtiden skal 19-åringen bygge muskler og forsøke å bli Norges offensive joker.

VIL OPP I VEKT: Martin Samuelsen har planer om å bygge på seg muskler på veien mot å bli en så komplett spiller som mulig: Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL OPP I VEKT: Martin Samuelsen har planer om å bygge på seg muskler på veien mot å bli en så komplett spiller som mulig: Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Martin Samuelsen er med sine 189 centimeter høyere enn de fleste tror, men først og fremst kjent for sitt hurtige og smidige fotarbeid og blendende teknikk.

Foreløpig er ikke 19-åringen noe fysisk beist, men den tekniske kantspilleren jobber med å bygge muskler og å gå fra å være en lettbeint teknisk kantspiller til en fysisk maskin og komplett spiller. Tidligere har typiske driblekanter som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale gått denne veien med hard og systematisk trening over mange år.

- Hvis man er lettere, er man kanskje smidigere og flyter litt forbi motstanderne. Samtidig er det nok sånn at hvis manageren kan velge mellom en lett 19-åring og en råsterk 26-åring på 90 kilo, velger han lett det siste. Hvis jeg bygger på meg litt mer muskler, kan jeg også bli mer eksplosiv, forteller Samuelsen til Dagbladet.

Han smiler og er i godt humør før Norges viktige VM-kvalifiseringskamper mot Aserbajdsjan og San Marino. Presset på Per-Mathias Høgmo er enormt, men Samuelsen representerer etterlengtet selvtillit og virker å være helt uten press hver gang han kommer i nærheten av en ball.

JOKER: Martin Samuelsen er en offensiv joker Per-Mathias Høgmo i VM-kvalifiserniskampene mot Aserbajdsjan og San Marino. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
JOKER: Martin Samuelsen er en offensiv joker Per-Mathias Høgmo i VM-kvalifiserniskampene mot Aserbajdsjan og San Marino. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Da barberer jeg hodet

Samtidig lever han med enorme forventninger. Superlativene var mange da Samuelsen driblet rundt med svimle spillere for Peterborough United på nivå tre i England i fjor. Flere i West Ham ønsket å se nordmannen sammen med Dimitri Payet allerede i år.

19-åringen fra Rogaland viste at han har nivået inne forrige sesong da han herjet med Premier League-klubben West Bromwich i FA-cupen og lekte seg så mye med den daværende Liverpool-stjerna Martin Skrtel at midtstopperen som i dag spiller i Fenerbache bokstavelig talt så rødt.

Den kompromissløse midtstopperen med flere tatoveringer enn hårstrå på hodet, fikk tatovert inn ydmykelse i panna av Samuelsen. Den norske teknikkeren plaget gjennom hele kampen, før det svartnet for Liverpool-stjernen. Samuelsen driblet seg fri, tok en lekker skuddfinte, før Skrtel meide ned nordmannen på brutalt vis. Det ga rødt kort og marsjordre.

- Skrtel sa til Liverpool-spillerne at han ville knuse meg. Han kom helt opp i trynet mitt og kjeftet på meg. Han ble skikkelig provosert, forteller Samuelsen.

- Hva gjør du neste gang du møter ham?

- Da barberer jeg hodet, slik han ikke kjenner meg igjen, sier unggutten og smiler lurt, før han legger til:

- Det er moro å se at man kan herje litt med så store stjerner.

Samuelsen om West Ham- og Blackburn-krisa

Humøret er sedvanlig godt, men sesongstarten 2016/17 har ikke vært den beste. Både West Ham, som eier Samuelsen, og Blackburn, hvor dribleprinsen nå er utlånt til, har åpnet sesongen skuffende svakt.

FRYKTET: Martin Skrtel er mange angrepsspilleres mareritt, men i duellen mot Martin Samuelsen er det heller motsatt. Foto: NTB Scanpix
FRYKTET: Martin Skrtel er mange angrepsspilleres mareritt, men i duellen mot Martin Samuelsen er det heller motsatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

West Ham, som i fjor kjempet side om side med Manchester City og Manchester United, er nå tredje sist i Premier League med bare én seier på sju kamper.

- West Ham har prestert under pari. Det var store forventninger etter fjorårets sesongen og med ny hjemmearena. Det har blitt mye nytt, men vi får håpe det snur, sier Samuelsen.

- Kribler det i føttene når du ser West Ham spille, og tenker du at du kunne ha løftet laget?

- Nei, det er ikke sånn at jeg sitter og tenker at jeg burde spille i stedet. Mitt fokus er i Blackburn denne sesongen.

- Gamst Pedersen går igjen i korridorene

Blackburn, som vant seriegull i Premier League i 1994/1995 med Henning Berg på laget, er tredje sist i Championship - altså like ille som West Ham på nivået over.

I Samuelsens nye klubb har nordmenn et godt rykte. Henning Berg, Morten Gamst Pedersen, Egil Østenstad, Tore Pedersen, Lars Bohinen, Stig Inge Bjørnebye, Martin Andresen og Joshua King har allerede representert Blackburn.

- «Gamsten» går igjen i korridorene her: Det snakkes fortsatt om ham. Det er ikke sånn at vi blir sammenlignet, men det viser jo at det er mulig for nordmenn å gjøre det bra her, sier Samuelsen.

Samuelsen har imidlertid bare fått to korte innhopp hittil i Blackburn.

- Jeg har ikke fått så mye spilletid som jeg ønsket, men jeg skal være klar når jeg får sjansen. Da må jeg bare gripe den.

- Du ble lånt ut til Blackburn for å spille. Hvis det ikke skjer, er vel utlånet bortkastet?

- Det er sant. Jeg ble hentet inn som en forsterkning. Men jeg får bare gjøre mitt beste når jeg får muligheten. Nivået er et par hakk høyere enn i League One, men forskjellen er ikke veldig stor. Jeg viste i cupen i fjor at jeg har både dette og Premier Legue-nivå inne, mener 19-åringen.

Per-Mathias Høgmo vraket Martin Ødegaard fordi kamparenaen var for dårlig på nivå tre i Spania, men har inkludert Samuelsen i A-landslagstroppen, selv om han i høst har stort sett vært på benken på nivå to i England. Landslagssjefen begrunner det slik:

- Samuelsen er en veldig spennende spiller, som vi tror og håper vil få mer spilletid i Blackburn etter hvert. Han har ekstremferdigheter som er gode å ha i en landslagstropp, sier Høgmo.

Norge møter Aserbajdsjan i Baku lørdag kl. 18.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer