Samuelsen sendte Haugesund til finale

Odd hadde enormt mange sjanser, men Haugesund var effektive og tok seg til finalen i cupen.

TIL FINALE: Haugesund møter Viking i finalen.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TIL FINALE: Haugesund møter Viking i finalen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd hadde kanskje flest sjanser i løpet av kampen, som ble spilt på Skagerak Arena. Men det var Haugesund som var giftigst foran mål, og Martin Samuelsen kan takkes for avansementet.

I forkant av 1-0-scoringen skaffet unggutten straffe etter et flott soloraid. Mot slutten av kampen kom Samuelsen selv på scoringslista da han dro seg inn, og satte ballen i nettet fra 16-17 meter.

I sluttminuttene var det ingen tvil da Sondre Tronstad punkterte oppgjøret og satte 3-0 for rogalendingene etter et meget fint raid.

Dermed er det Haugesund som møter Viking i cupfinalen.

Sjansefattig første omgang

Det var et hjemmelag som presset allerede fra start. Odd var i forkant favoritter, og det viste de ved å skape en meget god sjanse etter bare fem minutter spilt.

Det var Lauritsen som var alene med keeper fra en noe spiss vinkel. Dagens Odd-spiss fikk til en god avslutning, men den endte i nettveggen.

Til tross for at Odd styrte kampen det første kvarteret, så var ikke Haugesund heller helt ufarlige. Niklas Sandberg hadde en god mulighet etter et innlegg fra Thore Pedersen, men Birk Risa fikk headet unna i siste liten.

Men det var en ganske så tam og sjansefattig første omgang, til tross for at Odd fikk noen halvsjanser.

Det samme fikk Martin Samuelsen da han var ganske nære å nå et innlegg fra Sandberg med en stupheading. Men ballen ble ikke nådd, og dermed ble det ikke en stor sjanse ved den anledningen.

Samuelsen-show

Tidlig i andre omgang var Samuelsen farlig frampå. Han leverte et lovende soloraid helt fram til Odds sekstenmeter, men ble til slutt felt av Fredrik Semb Berge. Straffen virket soleklar, og Sandberg gjorde ingen feil fra elleve meter. Dermed fikk Haugesund en drømmestart på andre omgang.

Etter scoringen var det Odd sin tur til å skape sjanser igjen. Både Espen Ruud og Tobias Lauritsen fikk gode muligheter til å utlikne, men ingen av dem klarte å få ballen i nettet bak Haugesund Helge Sandvik.

Etter en drøy time spilt fikk Odd en kjempesjanse. Det var en fantastisk pasning av innbytter Kaasa som nådde fram til Nordkvelle. Midtbanespilleren var dermed alene med keeper, men Sandvik reddet mesterlig.

Det var Odd som styrte nesten hele andre omgang, men Haugesund var giftige når de først fikk sjansen.

Samuelsen stjal ballen i gunstig posisjon, og leverte en strålende avslutning i nærmeste hjørne. Dermed sto det 2-0 til Haugesund med bare sju minutter igjen av full tid.

I sluttminuttene var det ingen tvil da Sondre Tronstad punkterte oppgjøret og satte 3-0 for rogalendingene etter et fint raid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer