SCORET: Mark Noble scoret West Hams andre mål da West Ham vant på Anfield lørdag. Foto:
Reuters / Eddie Keogh
SCORET: Mark Noble scoret West Hams andre mål da West Ham vant på Anfield lørdag. Foto: Reuters / Eddie KeoghVis mer

Samuelsen ubenyttet innbytter da West Ham ydmyket Liverpool

0-3 på Anfield.

• Liverpool - West Ham 0-3

(Dagbladet): Martin Samuelsen var for første gang å finne i troppen i en Premier League-kamp for West Ham lørdag. Men den norske 18-åringen fikk ikke sin Premier League-debut i et høydramatisk oppgjør mot Liverpool.

En tidlig West Ham-ledelse og to utvisninger var blant ingrediensene da London-laget sjokkerte Liverpool på Anfield og tok sin første seier der på 52 år.

UTVIST: Philippe Coutinho.
Foto: Reuters / Eddie Keogh
UTVIST: Philippe Coutinho. Foto: Reuters / Eddie Keogh Vis mer

- Det betyr nok mye for fansen, vi har ikke vunnet her på lenge. Våre siste to kamper har vært svake, så det er godt å komme hit og vinne 3-0. Vi gjorde det enkle riktig Vi har vunnet både mot Arsenal og Liverpool nå, og det er to vanskelige steder å få gode resultater på, sier forsvarer Winston Reid til BBC.

Sjokkåpning West Ham imponerte stort da de i sesongens første kamp slo Arsenal 2-0 på Emirates. Siden har det fulgt to tap, men i dag viste London-klubben solide takter.

Bare etter to minutter ga de Liverpool en real kalddusj på Anfield. Da glapp nemlig markeringen, og Manuel Lanzini kunne styre inn en ledelse for gjestene.

Men marerittomgangen stoppet ikke der for Liverpool. Etter en snau halvtimes spill rotet Merseyside-laget noe forferdelig i forsvar, og ballen ble snappet og spilt til Mark Noble ute ved 16-meteren. Der kunne West Ham-kaptein Noble bredside ballen i mål bak Mignolet.

Liverpool hadde en stor sjanse i omgangen, ved sommerkjøpet Firmino, men brasilianerens kanonskudd ble avverget av Darren Randolph i West Ham-målet. Lite slapp forbi et kompakt West Ham-forsvar i første omgang.

Coutinho utvist Bare fem minutter ut i andre omgang ble det imidlertid enda verre for vertene. Lagets beste spiller så langt denne sesongen, Philippe Coutinho, fikk sitt andre gule kort etter å ha kommet for sent inn i en takling. Brasilianeren ble med det sendt i garderoben.

Aaron Cresswell hadde en stor sjanse for å legge på til 3-0 for gjestene fra London med et kvarter igjen, men denne gangen var Simon Mignolet beredt og vartet opp med en god redning. Men det var West Ham som presset, og det endte i etterhvert mange hjørnespark - som de ikke klarte å gjøre noe større ut av.

West Ham-kaptein Mark Noble ble også vist det røde kortet etter å ha gått inn med knottene først i en takling.

- Jeg fikk direkte rødt, men jeg har sett det ti ganger og det er ikke hold i den avgjørelsen i det hele tatt. Jeg var på ballen, og i mine øyne er det ikke en gang gult. Det ville ha vært strengt, sier han til BBC.

Sju minutter ble lagt til i det dramatiske oppgjøret på Anfield, og ett minutt på overtiden kunne West Ham gjøre ydmykelsen komplett. Nok en gang viste Liverpool-forsvaret seg for svakt da Diafra Sakho kunne legge på til 3-0.

West Ham tok med det sin første seier på Anfield på 52 år.