PÅ PLASS I NORGE: Martin Samuelsen og Norge bor på hotell i Sandvika utenfor Oslo mens de forbereder landskampene mot Hviterussland og Tyskland. Foto: Hans Arne Vedlog 
PÅ PLASS I NORGE: Martin Samuelsen og Norge bor på hotell i Sandvika utenfor Oslo mens de forbereder landskampene mot Hviterussland og Tyskland. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Samuelsens stikk til Zlatan: « ... ja, hvis han holder koken»

Lånt ut fra West Ham til Blackburn, men vil møte de store gutta i Premier League. 

SANDVIKA (Dagbladet): Norge har ikke vært skjemt bort med talentfulle fotballspillere de siste åra. Nå snakkes det om flere, deriblant Martin Samuelsen (19) fra Haugesund.

For noen dager siden ble det klart at midtbanespilleren med offensive kvaliteter lånes ut fra West Ham til Blackburn. Klubben spiller på nivå to i England og ligger foreløpig sist.

- Skuffet over at du måtte flytte på deg?

- Nei. Jeg er ung og tålmodig - og har mange år foran meg. Det kan være greit å spille i Championship og samle erfaringer der, sier Samuelsen, som har gått ungdomsveien i Manchester City og West Ham.

Villmann

Vi møter ham på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika utenfor Oslo. Onsdag venter Hviterussland i privatlandskamp på Ullevaal. Søndag starter VM-kvalifiseringen mot giganten Tyskland.

Med tanke på toppnivået til Samuelsen - han kan være en villmann til å drible - var det kanskje litt overraskende at han ble lånt ut til Blackburn.

- Surt ikke å få spille mot Zlatan og Co. i Premier League?

FORTSATT KLASSE: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT KLASSE: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nei, alt til sin tid.

- På sikt, kanskje?

- Ja, hvis han holder koken lenger, sier Samuelsen og gliser.

Naturligvis kan alderen bli brukt mot deg når du er 34 år - som Zlatan Ibrahimovic. Ingenting er så trøstesløst som fotballens Elvis Presleyer som synger på siste verset og nekter å gi seg. Men Zlatan viser fortsatt klasse. Spørsmålet er bare hvor lenge.

Samuelsen vil også bli god.

God magefølelse

- Jeg hadde en samtale med West Ham-manager Slaven Bilic. Vi ble enige om at jeg skulle lånes ut. Blackburn var det beste alternativet.

Den norske kometen fortsetter:

- Jeg besøkte klubben og snakket med manageren. Etterpå fikk jeg en god magefølelse.

- Fikk du lovnader om spilletid?

- Ingen kan love at du skal spille. Men de vet hva jeg står for. Hvis jeg presterer på det nivået jeg pleier, er jeg god nok til å spille i Championship.

Bedre enn på lenge

Samuelsen sier han fikk en god treningssommer og at han føler seg bedre enn på lenge. Nå er håpet at han skal valse opp med tyskerne som kommer på Ullevaal søndag.

Om han ikke får starte, kan han i et gitt kampbilde herje og skape uorden i de tyske rekkene.

- Det blir en spennende kamp, sier Samuelsen. Mot Hviterussland onsdag lover Per-Mathias Høgmo at mange vil slippe til, seks bytter er tillatt. Dermed kan Samuelsen få vist hva han er god for.