Samuelsens strålende langskudd sendte Godset mot bunnstriden

Solide Odd vant.

• Odd — Strømsgodset 2-0 (1-0):

SKIEN (Dagbladet): Odd var avhengige av å vinne mot formsvake Strømsgodset i kveld om Dag-Eilev Fagermos menn hadde planer om å holde følge med Rosenborg i toppen av Tippeligaen.

Det ble en overraskende enkel oppgave for skienslaget. Et Godset, som sjelden så ut til å ha en plan, var egentlig aldri nær poeng etter Jone Samuelsens kanonscoring fra distanse i første omgang.

Varselskudd Odd festet også grepet umiddelbart på eget kunstgress, og det var ikke engang spilt minuttet da Jone Samuelsen testet Espen Bugge Pettersen, men skuddet fra 17-18 meter var verken spesielt velplassert eller hardt, og Godset-keeperen hadde få problemer med å holde.

Odd fortsatte det gode spillet i starten. Samuelsen ropte på straffe da han ble holdt innenfor sekstenmeter av Øyvind Storflor, men dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre.

Rett etterpå dro samme mann til fra distanse etter at Godset hadde klarert en corner rett ut foran eget mål, men det knallharde skuddet touchet borti en blåkledd spiller, og gikk utenfor Bugge Pettersens kasse.

God statistikk En kjapp titt på de siste tippeligamøtene disse lagene imellom, avslørte at Godset hadde en røff oppgave i kveld. Odd hadde nemlig vunnet fire av de siste fem møtene i Skien. Bare i gullsesongen for to år siden fikk drammenserne med poeng, da det endte 1-1.

David Nielsens gutter hadde svært lite å vise til de første 20 minuttene i kveld, og det var ganske symptomatisk for drammenserne at det nærmeste de kom scoring den første fjerdedelen av oppgjøret var etter at Odd-back Thomas Grøgaard mislyktes med å skjerme ballen over linja.

Strømsgodset slet lenge voldsomt. Iver Fossum og Co lyktes sjelden med flere enn to pasninger på rad, og de virket ikke til å ha en plan eller tanke bak det som skjedde de gangene de vant ballen.

Til og med de gangene Odd var  i ubalanse, og Godset kunne sette fart, virket Nielsens gutter nærmest paralyserte.
Odd, på sin side, malte i vei med den samme planen vi har sett så ofte de siste kampene:

Få en av de to presise backene Thomas Grøgaard eller Espen Ruud i innleggsposisjon, og se hva Olivier Occean eller en av vingene klarer å utrette i boksen.

Frustrasjon Godsets normalt gode midtbanespiller Mohamed Abu hadde en håpløs innledning på kampen, og slet voldsomt med presisjonen, noe Øyvind Storflor på et tidspunkt fikk nok av. Veteranen løp bort mot Abu, og viste med begge armer utstrakt at han ville ha ballen ut mot kantene.

PERLETREFF: Espen Bugge Pettersens var et godt stykke unna Jone Samuelsens gode langskudd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
PERLETREFF: Espen Bugge Pettersens var et godt stykke unna Jone Samuelsens gode langskudd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

Etter halvtimen kom den første målsjansen for Odd — etter den klassiske oppskriften — men Ole Jørgen Halvorsens avslutning, etter Bentleys strålende innlegg, gikk et godt stykke over mål.

Godset-juvel Iver Fossum var totalt anonym den første halvtimen, men etter 36 minutter viste han litt boksåpneregenskapene sine. Unggutten slo en glitrende stikker mellom Steffen Hagen og Thomas Grøgaard i Odd-forsvaret. Flamur Kastrati fikk med seg kula ned mot linja, men Odd klarerte med nød og neppe innlegget til en corner det ikke ble noe ut av.

Rett etterpå var det Odds tur, men Bentley klarte ikke å stokke beina og få til en skikkelig avslutning etter å ha tatt ned ballen på glimrende vis i Godset-feltet. Skuddet var egentlig aldri i nærheten.

Langskuddperle Det var imidlertid Jone Samuelsens forsøk etter 42 minutter. Odds midtbanesjef var nemlig ikke snauere enn at han hamret telemarkingene i ledelsen fra drøyt 20 meter.

Godsets Flamur Kastrati var høyest i feltet på en Odd-corner, og headet unna, men som tidligere i kampen gikk ballen rett ut til Samuelsen i returrommet.

Odds nummer åtte fintet bort Øyvind Storflor med en skuddfinte, for han dro til med venstre, og ballen gikk utagbart i Espen Bugge Pettersens venstre hjørne. Godset-keeperen var ikke i nærheten av å få en hånd på skuddet, sannsynligvis fordi han var dekket da Samuelsen skjøt.

2. omgang startet i voldsomt tempo på Skagerak Arena. Like etter hvilen gikk det nemlig fort.

Superredning Først vartet Espen Bugge Pettersen opp med en ellevill redning på en avslutning på kloss hold fra Olivier Occean, og rett etterpå var Iver Fossum bare centimetre unna å utlikne etter at Boateng hadde headet ned til ham i boksen.

Odd lå noe dypere i banen innledningsvis i den andre omgangen, noe som inviterte Godset litt mer med. Drammenserne var ikke langt unna da et innlegg fra Øyvind Storflor holdt på å lure seg inn i Sondre Rossbachs hjørne etter å ha gått forbi alle, men det hjalp lite.
Etter en times spill gikk nemlig «Oddrane» opp til 2-0.

Occean tok ned en lang og høy ball i Godset-boksen med et følsomt touch. Bugge Pettersen vartet opp med nok en strålende redning da canadieren avsluttet, men fikk bare slått ballen til side, rett foran Bentley, som hadde få problemer med å styre ballen i det åpne nettet.

David Nielsen forsøkte seg umiddelbart med et dobbeltbytte, da Bassel Zakaria Jradi og Martin Rønning Ovenstad kom inn for Kastrati og Abu, men det hjalp lite.

Odd hadde nemlig svært god kontroll den siste halvtimen, og skienslaget var nærmere 3-0 enn det Strømsgodset var 2-1.

Med 2-0 i kveld rykker de svarthvite opp til 3. plass i Tippeligaen, fem poeng bak Rosenborg og megaoverraskelsen Stabæk.

For David Nielsen og Strømsgodset er derimot situasjonen langt fra like lystig. Mestrene fra 2013 står med ni poeng etter åtte kamper, og er bare tre poeng foran Sandefjord på kvalikplass.

Noen minutter før slutt i kveld, lyste trener Nielsen av frustrasjon, da han løp ut av den tekniske sonen og raste mot en offsideavgjørelse fra dommer Nilsen.

Godset-sjefen fikk umiddelbart ordre av fjerdedommer Raymond Nyberg om å roe seg ned og holde seg innenfor den tekniske sonen.