57,3 METER: Odds Jone Samuelsen visste ikke helt selv hva han gjorde, men headingen hans fra egen banehalvdel gikk rett i TIL-målet, og nå kan det bli utropt til verdensrekord.Skjermdump: TV 2.
57,3 METER: Odds Jone Samuelsen visste ikke helt selv hva han gjorde, men headingen hans fra egen banehalvdel gikk rett i TIL-målet, og nå kan det bli utropt til verdensrekord.Skjermdump: TV 2.Vis mer

Samuelsens superheading kan havne i Guinness

Målt til 57,3 meter. Nå går videoklippet verden rundt.

Se målet etter 34 sekunder i TV 2-videoen over

(Dagbladet): Videoen av Jone Samuelsens utrolige hodestøt i mål på overtid mot Tromsø i helga går nå medieverden rundt.

TIL jaktet utlikning i sluttminuttene og sendte keeper Marcus Sahlman i angrep, men da bortelaget skulle stoppe en Odd-kontring, havnet en klarering på hodet til Samuelsen, og derfra fløt ballen i en fin bue - via et par sprett - inn i det åpne målet.

Det har mange fått med seg. I England er storavisene Guardian, The Sun og Daily Mirror blant flere som har skrevet om scoringen. Amerikanske ESPN og tyske Express er også på saken.

Samtidig har mindre nettaviser i både Kina, Tyrkia, Belgia og en rekke andre land lenket til videoen.

Surrealistisk
- Det var en veldig surrealistisk opplevelse. Jeg får en ganske hard heading mot meg, og det første jeg tenker er å få ballen vekk, sier Jone Samuelsen til NRK.

Så så han ballen passere alle TIL-forsvarerne og gå i mål.

- Jeg var så sliten og trøtt, men plutseleg ble jeg så lett som ei fjær igjen. Jeg mistet hodet litt, for jeg begynte å løpe rundt og feire, sier Odd-spilleren med et glis.

57,3 meter
Nå kan det bli Guinness rekordbok på Samuelsen også.

I går målte nemlig Odd Grenlands Leif Otto Brekka, overvåket av to politimenn, avstanden fra hodet til mål til 57,3 meter, og det kan være ny verdensrekord.

Ifølge TA vil Odd nå sende søknad til Guinness rekordbok for å få scoringen registrert som verdens lengste heading i mål.

- Etter det vi har fått opplyst er den lengste headingen før dette på 52,1 meter, sier Leif Otto Brekka til Dagbladet.

- Nå fikk vi politiet til å bevitne oppmålingen, så nå oversender vi den til Guinness, så venter vi i spenning på svar derfra, sier stadionsjefen på Skagerak.

Sprø situasjon Det er 19-årige Graham Capstick som ifølge TA skal ha headet i mål fra 52,1 meter for Holker Old Boys mot Chadderton i England tidligere, men Jone Samuelsen overgår den prestasjonen med god margin.

- Ja, det er ganske usedvanlig, jeg har aldri sett noe liknende, sier Leif Otto Brekka.

Samuelsen selv hadde ikke tenkt tanken på at han skulle sette verdensrekord.

- Jeg forsto jo at jeg hadde scoret et sjeldent mål. Men at det er snakk om verdensrekord, gjør jo situasjonen enno meir sprø, sier han.