San Francisco Giants vant World Series

Tok sin andre tittel på tre år da Detroit Tigers ble slått.

San Francisco Giants tok sin annen World Series-tittel i baseball på tre år da Detroit Tigers ble slått i fjerde strake kamp søndag.

Giants har hatt et eventyrlig sluttspill og kunne juble etter søndagens 4-3-seier etter forlengning. Laget ydmyket Tigers i Major League-finalen og vant 4-0 sammenlagt. Det ble spilt best av sju kamper.

- Jeg er nesten målløs. Det er utrolig. Jeg er stolt av gruppen med karer som ikke ville bli slått. Jeg kunne ikke vært stoltere, sa Giants-manager Bruce Bochy.

I Tigers-leiren var skuffelsen stor. Det avgjørende tapet kom i tillegg på hjemmebane. Intet lag hadde tidligere vunnet finalen etter å ha tapt de tre første kampene.

- Jeg er litt forbløffet. Jeg hadde aldri trodd at vi ville feie over New York Yankees (i semifinalen), og jeg hadde aldri trodd Giants ville gjøre det mot oss, men det skjedde, sa manager Jim Leyland.

Sandoval best
En to poengs homerun av Buster Posey i sjette omgang bidro til seieren, men den store helten ble Marco Scutaro som med sitt treff sørget for at Ryan Theriot løp inn det avgjørende poenget i tiende omgang.

Pablo Sandoval ble kåret til finalekampenes mest verdifulle spiller. Han slo tre homeruns i første kamp. Venezuelaneren hadde ytterligere tre homeruns i finalekampene.

Reiste seg
For San Francisco Giants har sluttspillet ikke hatt mangel på spenning. I første runde tapte California-laget sine to første kamper, men vant de tre siste på bortebane og gikk videre med 3-2 mot Cincinnati Reds. I semifinalen vendte Giants 1-3 til 4-3 mot tittelforsvarer St. Louis Cardinals.

MESTERE: San Francisco Giants jublet for en ny World Series-tittel søndag. Giants vant for annen gang på tre år. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Cassese
MESTERE: San Francisco Giants jublet for en ny World Series-tittel søndag. Giants vant for annen gang på tre år. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Cassese Vis mer

- Det er når vi har ryggen mot veggen, at vi har det morsomt, sa Sandoval.

Giants vant også World Series i 2010. Da ble Texas Rangers slått. Detroit Tigers har ikke vunnet baseballtittelen siden 1984.

Giants ble første lag siden Boston Red Sox i 2007 som avgjorde finalen i fire strake kamper.

(NTB)