Norges VM-kvalifisering

San Marino tappes 
for spillere. Denne måtte ta barvakta   

Nicola Chiaruzzi  (28) skulle spille mot Norge på Ullevaal i kveld. Det var bare ett problem: Han fikk ikke fri fra jobben.

STOROPPGJØR: Nicola Chiaruzzi i duell med Wayne Rooney. Foot: NTB Scanpix
STOROPPGJØR: Nicola Chiaruzzi i duell med Wayne Rooney. Foot: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - San Marino direkte fra 20:45

(Dagbladet): Mens flere av de norske spillerne tjener millioner på livet som fotballspillere, stiller San Marino med amatører som nærmest ikke tjener en krone på fotballbanen.

Derfor er det ikke alltid at alle spillerne til San Marino kan være med på borteoppdrag.

Dagbladet har i dag vært i kontakt med presseansvarlig Matteo Rossi. Han forteller at fire av San Marinos spillere måtte bli hjemme fordi de ikke fikk fri fra jobb.

- Nicola Chiaruzzi, Giovanni Bonini, Filippo Berardi og Lorenzo Gasperoni. Dette er spillerne som måtte være hjemme, skriver Rossi i en e-post.

- Noen av gutta er skadd, og andre får ikke fri fra jobben denne gangen, sier San Marino-trener Pierangelo Manzaroli litt oppgitt til NTB.

Jobber i baren

Nicola Chiaruzzi er blant de nevnte spillerne som måtte bli hjemme for å jobbe. Da Dagbladet tok kontakt med San Marino-spilleren i 19-tiden tirsdag, var han fortsatt på jobb på baren «Bar Funivia».

Han tok seg likevel tid til å svare på et par spørsmål i forkant av kveldens oppgjør.

Når Chiaruzzi får spørsmål om San Marino har en sjanse mot Norge i kveld, begynner han først å le.

- Nei! Norge har et langt bedre lag enn oss, sier fotballspilleren og bartenderen.

- Jeg vet at Norge har null poeng - i likhet med oss - men jeg vet likevel at det ikke blir lett å slå dem, legger han til.

Midtbanespilleren Nicola Chiaruzzi, som også spiller for Tre Penne i hjemlandet, innrømmer at livet som fotballspiller kan være tøft i San Marino.

- Jeg må jobbe hver dag, kveld og natt. Det er ikke så enkelt å jobbe så mye og samtidig spille på landslaget, sier han.

Glade amatører

At San Marino er et amatørlag Norge skal og bør slå i kveld, er det liten tvil om.

Siden lilleputtnasjonen med rundt 33 000 innbyggere spilte sin første fotballandskamp i 1990, har de unnagjort 141 kamper.

136 av disse 141 har endt med tap, nå sist mot Nord-Irland med 0-4. Og den begredelige statistikken stopper naturlig nok ikke der.

Bare én gang har San Marino trukket det lengste strået. Det skjedde da Liechtenstein ble slått 1-0 på eget gress i en vennskapskamp i april 2004.

Den totale målforskjellen er heller ikke mye å skrive hjem om. På 140 forsøk har de scoret fattige 21 mål, mens keeperne gjennom åra har plukket ut 598 baller av nettet. Et snitt på nesten 4,3 baklengs per kamp. 10 av baklengsmålene kom da Norge slo dem, ja nettopp, 10-0 tilbake i 1992.

- Vil presse Norge

Selv om alle ekspertene er enige om at Norge bør feie San Marino av banen, håper likevel landslagstrener Manzaroli å overraske på Ullevaal:

- Vi skal spille godt organisert, kjempe hardt og gå etter et resultat. Så er det ting vi ikke kan påvirke. Men Luxemburg holdt på å slå Bulgaria borte nylig, så hvorfor kan ikke vi presse Norge? sier han til NTB.

TØFF START: San Marino holdt lenge koken mot Irland, men tapte 4-0. Foto: NTB Scanpix
TØFF START: San Marino holdt lenge koken mot Irland, men tapte 4-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer