Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United videre i FA-cupen

Sanchez-assist i debuten. Har imponert lagkameratene: - Han er utrolig

Manchester United høvlet over Yeovil Town.

  • Yeovil Town - Manchester United 0-4 (0-1)

(Dagbladet): Han har vært involvert i januars mest omtalte overgangssaga, men mandag ble det endelig klart at Alexis Sánchez er Manchester Uniteds nye nummer 7.

Fredag kveld fikk han sin debut i FA-cupens fjerde runde mot Yeovil Town.

- Jeg er fornøyd med Alexis. Han var den mest kreative spilleren i angrepsspillet vårt, sa Jose Mourinho etter kampen. Han var derimot spesielt fornøyd med Michael Carrick. Midtbanespilleren har vært mye skadet og har annonsert at han legger opp etter sesongen. Da blir han en del av portugiserens støtteapparat.

- Når jeg ser Michael Carrick spille blir jeg trist over at det snart er over for han. Han blir en fantastisk assistenttrener, men han gjør alt riktig på banen.

Tross en glimrende Carrick og debutanten Sanchez, var det imidlertid underdogen som skapte kampens første sjanse.

Farlig Sanchez

Tidlig i første omgang kom driblevingen Jordan Green seg gjennom gjestenes forsvar, men Sergio Romero parerte engelskmannens forsøk.

Etter en god periode fra hjemmelaget innledningsvis, tok United mer og mer over. Midtveis i omgangen skar Sanchez innover i banen og fant unggutten Scott McTominay. Han fyrte av gårde en markkryper fra rundt 16 meter, men en årvåken Yeovil-keeper fikk avverget med en utstrakt arm. Kort tid etter vartet Sanchez opp med et frispark, men til tross for god presisjon var det aldri spesielt truende.

Først fire minutter før pause kom scoringen.

Tok ledelsen

Marcus Rashford var et uromoment fra start av, og med sin eksplosive fart skapte han store problemer for Yeovil.

Gang på gang truet han med hurtigheten sin, og da Yeovil-forsvaret var uoppmerksomme, lot han ikke sjansen gå fra seg.

Rashford fikk et touch på ballen, men forsvarerne så ut til å ha kontroll. Ballen rullet i retning keeper, mens 21 år gamle Tom James forsøkte å skjerme ballen. Rashford fikk derimot sprintet imellom, og satt ballen enkelt i mål.

Sanchez-assist

Et kvarter inn i den andre omgangen doblet United ledelsen.

Sanchez viste flott overblikk og fant Ander Herrera med en pasning. Spanjolen banket til i møte med Yeovils keeper, og ballen suste inn i det lengste hjørnet.

To minutter seinere trodde mange at Juan Mata hadde økt til 3-0, men linjedommeren var raskt oppe med flagget. Midtbanespilleren hadde stått i offside da han mottok ballen.

Det har blitt spekulert i hvor José Mourinho kommer til å bruke Sanchez. Chileneren kan spille på begge kantene, bak spissen og som spiss, men har vært brukt mest på venstrekanten i Arsenal den siste tiden. Det var også her han startet mot Yeovil.

Sanchez ble tatt av banen etter 71 minutter.

Lingard og Lukaku

Mot slutten av kampen kom en annen spiller det er knyttet store forventninger til inn på banen.

Angel Gomes er bare 17 år og vant U17-VM for England i fjor. Han har blitt sammenliknet med spillere som Ronaldinho og Paul Scholes, og har den tidligere United-spilleren Nani som gudfar.

Kort tid etter innhoppet viste han fram ferdighetene sine da han dro av en mann, og fikk avsluttet. Det var imidlertid en annen innbyttet som fikk nettkjenning.

Jesse Lingard har vist stor form den siste tiden, og mot Yeovil scoret han igjen. England-spilleren satte fart, dro av et par mann, og banket ballen i hjørnet.

På overtid fikk også Romelu Lukaku et mål. Marcos Rojo fant belgieren med et innlegg, og Lukaku fikk avslutte uforstyrret mot åpen kasse.

Shaw: - Han er utrolig

Siden han signerte mandag, har Sanchez kun fått gjennomført tre treningsøkter med sine nye lagkamerater.

Chileneren har imidlertid rukket å gjøre sterkt inntrykk allerede.

- Han er utrolig, sier Luke Shaw, som trekker fram en spesiell hendelse fra en av treningene denne uka.

- Vi var tre-fire spillere som sto igjen etter trening og øvde på frispark. Han satte fem på rad i krysset, og vi tenkte bare «wow, denne fyren».

Venstrebacken er derimot ikke spesielt overrasket over Sanchez' ferdigheter.

- Vi visste alle hva han er i stand til. Han er en fin fyr, og kommer til å være enda bedre på banen. Jeg ser fram til å spille med han og forhåpentligvis kan han bidra til den offensive trusselen vi allerede har, sier Shaw.

I kveldens andre kamp i FA-cupen vant Sheffield Wednesday 3-1 over Reading.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media