JUBELBRØLET: Her feirer Alexis Sanchez og Gabriel Paulista målet som sender dem til FA-cupfinalen.
JUBELBRØLET: Her feirer Alexis Sanchez og Gabriel Paulista målet som sender dem til FA-cupfinalen.Vis mer

Arsenal til FA-cupfinale

Sanchez den store helten da Arsenal tok seg til FA-cupfinale

City åpnet best, men Arsenal snudde til sin fordel og møter Chelsea i FA-cupfinalen.

Arsenal - Manchester City 2-1 (e.e.o)

(Dagbladet): Semifinalen i FA-cupen søndag ble av det høydramatiske slaget. Manchester City tok føringen mot Arsenal, som kjempet seg tilbake. Oppgjøret gikk til ekstraomganger.

Der klarte Arsenal å snu det til sin fordel. Arsenal møter med det Chelsea i FA-cupfinalen 27. mai.

Alexis Sanchez ble den store helten på Wembley.

- Jeg er veldig fornøyd, det var en stor kamp i dag. Det var en god prestasjon, både teknisk og mentalt. Vi ble sterkere, og til slutt fortjente vi å vinne kampen, sier Arsene Wenger til BBC.

- Sanchez hadde, som laget, problemer i starten og ble sterkere og sterkere. Han er et dyr, alltid klar til å drepe motstanderen. Han gir aldri opp. Alt i alt er jeg veldig

Aaron Ramsey forteller at Arsenal, som akkurat nå ligger på en skuffende sjuendeplass i ligaen, ønsker å vinne for Wenger.

- Du kan se lidenskapen spillerne tar med seg. Vi havnet bakpå, men fortsatte å kjempe for å få et resultat. Det var viktig å vinne i dag, for nå har vi noe å se frem til. Vi har skuffet Wenger så mange ganger denne sesongen, og vi ønsker å vinne for ham og oss selv, sier Aaron Ramsey til BBC.

Offsidemål

Det ble en dramatisk første omgang i oppgjøret mellom de to gigantene. Allerede etter 20 minutter satte Laurent Koscielny ballen i mål. Det ble imidlertid ikke godkjent.

Olivier Giroud headet ballen inn foran mål, der Koscielny allerede hadde flere meter på City-forsvaret - og var i offside idet ballen ble spilt.

Mer dramatikk ble det da Sergio Agüero falt i Arsenals 16-meter rett etterpå. City-spissen ropte på straffe etter en duell med Alex Oxlade Chamberlain. Det så imidlertid ikke ut til å være stor kontakt mellom de to. Det så heller ut til at Agüero snublet i sine egne bein.

Straffe ble det ikke.

Snytt for ledelse?

Rett før pause så det ut til at City tok ledelsen, men heller ikke dette målet ble godkjent. Leroy Sané la ballen inn over mål til Agüero, som skjøt fra skrått hold. Den fikk Arsenal-keeper Petr Cech avverget med en feberredning på strek. Så satte Raheem Sterling returen i mål.

Dommerne vinket antakelig fordi de mente ballen var ute idet den ble spilt over mål. På tv-bildene så det heller tvilsomt ut.

Først etter 62 minutter satt den endelig på rett vis for City. Yaya Touré satte raskt i gang i forsvar med en pasning opp til Agüero, som løp godt og vel 50 meter med ballen før han elegant chipet ballen over Petr Cech og i mål.

- Det der er ekstremt vanskelig i det tempoet. Den «chipen» der er strøken, kommenterte TV 2-ekspert Petter Myhre.

https://twitter.com/OptaJoe/status/856184317831196672

Utlikningen

Men Arsenal hadde ikke tenkt å gi opp så lett. Ti minutter senere utliknet Arsene Wengers menn. Alexis Sanchez la et perfekt innlegg foran mål, der Nacho Monreal kom som et lyn på bakerste stolpe.

Helt umarkert feiet han ballen i mål til 1-1.

LEKENT: Sergio Agüeros chip.
LEKENT: Sergio Agüeros chip. Vis mer

Yaya Touré var få minutter senere nære ved å sende City foran. Touré brant til fra 16 meter, som gikk via innsiden av stolpen og ut. Det var trolig Cechs lange fingertupper som reddet Arsenal der. Få øyeblikk senere var det Fernandinho som headet ballen i tverrligger.

Så gikk det til ekstraomganger.

Der åpnet Arsenal desidert best - og det var derfor ikke utfortjent at de ti minutter ut i ekstraomgangene snudde kampen til sin fordel.

LIKT: Nacho Monreal satte lagene likt. Foto: Reuters / Toby Melville
LIKT: Nacho Monreal satte lagene likt. Foto: Reuters / Toby Melville Vis mer

City rotet veldig i feltet, og Alexis Sanchez fikk kranglet ballen i mål til en ledelse for London-laget. Alt i alt var Arsenal best på overtiden, men City var fryktelig nær en ny utlikning 20 minutter ut i ekstraomgangene.

Men 2-1 ble det altså. Arsenal møter Chelsea i finalen 27. mai.