Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sanchez reddet Arsenal to minutter før slutt

Mot overraskelseslaget Southampton.

MATCHVINNER: Arsenal slet med å få hull på byllen mot Southampton, men Alexis Sanchez sikret tre poeng for London-laget to minutter før slutt. Foto: EPA/ANDY RAIN
MATCHVINNER: Arsenal slet med å få hull på byllen mot Southampton, men Alexis Sanchez sikret tre poeng for London-laget to minutter før slutt. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

• Arsenal - Southampton 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Arsene Wengers Arsenal tok i mot årets overraskelseslag Southampton, som ligger på en tredjeplass i Premier League.

For Arsenal går det tråere. De slet lenge med å få hull på byllen, men to minutter før slutt satte Alexis Sanchez scoringen som sikret tre poeng for hjemmelaget.

- Det er bare å bøye seg i støvet for Alexis Sanches som klarte å avgjøre denne kampen. Han fant ressurser til å score, selv om han var svært trøtt og sliten, sier Arsène Wenger etter kampen.

Welbeck involvert i alt Southampton var gode, og tuktet til tider Arsenal. Men det var hjemmelaget som hadde de største sjansene. De fleste med Danny Welbeck i sentrum.

Southampton-innbytter Yoshida fikk ikke kontroll på ballen på forrerste stolpe ved et hjørnespark, og Welbeck snappet den opp bak ham. Han prøvde seg med et frekt hælspark som gikk utenfor mål.

Kampens største sjanse sto han også for to minutter på overtid i første omgang. Santi Cazorla slo et frispark inn foran mål, der Welbeck raget høyest. Forster vartet imidlertid opp med en god redning og dyttet ballen over mål.

Giroud inn Southampton hadde sin største sjanse ved Pellé. Han gjorde godt forarbeid ved å lempe ballen forbi Arsenal-forsvaret til en medspiller, fikk ballen tilbake og avsluttet fra skrått hold. Avslutningen var imidlertid ikke god, og ballen ble feid over mål.

Andre omgang var relativt kjedelig, helt til Arsene Wenger satte inn Olivier Giroud. Han tilførte mye i Arsenal-angrepet på kort tid.

Få minutter etter at han kom inn gjorde han seg spillbar utenfor Southamptons 16 meter, der han fikk ballen og flikket ballen gjennom til Welbeck med hælen.

Sanchez-scoring Bare et par minutter før slutt hadde Giroud selv en mulighet som Forster fikk avvist med et tigersprang.

Så kom endelig scoringen for Arsenal. Etter litt klabb og babb kunne Aaron Ramsey legge ballen på skrå ut mot Alexis Sanchez som satte ballen i mål fra sju meter.

- Det er skuffende. Vi var på høyde i 90 minutter, men klarte bare ikke å skaffe overtaket. Det er vanskelig nok med elleve mot elleve, men med en mann mindre er det vanskelig. Vi trengte litt hell, men det fikk vi ikke, sier Southampton-keeper Fraser Forster til BBC.

KLARTE IKKE Å SCORE: Danny Welbeck var involvert i det meste framover for Arsenal. Foto: EPA/ANDY RAIN
KLARTE IKKE Å SCORE: Danny Welbeck var involvert i det meste framover for Arsenal. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling