SLÅR TILBAKE: Alexis Sanchez har lagt ut dette bildet på Twitter for å illustrere at han skadet leppa si - trolig som et svar på krtikken han har fått for å ha filmet. Foto: Alexis_Sanchez/Twitter
SLÅR TILBAKE: Alexis Sanchez har lagt ut dette bildet på Twitter for å illustrere at han skadet leppa si - trolig som et svar på krtikken han har fått for å ha filmet. Foto: Alexis_Sanchez/TwitterVis mer

Premier League

Sanchez slaktes etter «Rivaldo-filming». Slår tilbake med dette bildet

Alexis Sanchez blir anklaget for filming, men gir kritikerne svar på tiltale med et bilde som majoriteten av hans følgere ikke kjøper.

(Dagbladet): Assosiasjonene gikk rett til Rivaldos pinlige filming mot Tyrkia i fotball-VM i 2002 da Arsenal-stjerna Alexis Sanchez falt teatralsk i bakken hjemme mot Leicester i går.

Christian Fuchs' innkast traff chilenerens skulder. Etter litt betenkningstid falt Sanchez' brutalt i bakken og holdt seg for ansiktet med tilsynelatende store smerter. TV-bildene viste imidlertid at 28-åringen fikk ballen i skulderen og ikke i ansiktet.

- Det er rett og slett patetisk av Sánchez. Han vil bli flau når han ser TV-bildene av det. Det var fryktelig å se, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

Svar på tiltale

I sosiale medier hagler kritikken mot Arsenal-stjerna, som svarer med dette bildet og denne teksten på Twitter:

- Jeg er glad for seieren, men endte opp med en hoven leppe, skriver Sanchez og viser fram et sår på underleppa.

Som svar på bildet får chileneren både støtte og mistanke om at såret skjedde i en annen situasjon i kampen. TV-bildene viser i hvert fall at det var i skulderen Sanchez ble truffet.

Støtte fra Wenger

Dommeren ga angrepsesset det gule kortet for usportslig opptreden.

MASSIV KRITIKK: Alexis Sanchez slaktes for overspillingen etter ballen han fikk i skulderen i gårsdagens kamp, men får støtte fra Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix
MASSIV KRITIKK: Alexis Sanchez slaktes for overspillingen etter ballen han fikk i skulderen i gårsdagens kamp, men får støtte fra Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arsenal-manager Arsène Wenger støtter likevel sin stjernespiller etter gårsdagens viktige 1-0-seier hjemme mot Leicester.

- Jeg så ikke hvor Alexis ble truffet. Han visste ikke at han måtte stå lenger unna når Fuchs kastet ballen. Dommeren sa det heller ikke til ham. Fuch var heldig som ikke fikk gult kort, siden han kastet på vår spiller med vilje, sier franskmannen ifølge The Mirror.

Minner om Rivaldo

Det var i VM i 2002 at den brasilianske fotballegenden Rivaldo gjorde seg upopulær etter en liknende hendelse. Rivaldo skulle ta et hjørnespark da tyrkeren Hakan Unsal sparket ballen opp i hånda hans.

Brasilianeren kastet seg i bakken, holdt seg for ansiktet og rullet rundt på gressmatta med tilsynelatende enorme smerter. Unsal ble tildelt gult kort nr. 2 og fikk marsjordre etter filmingen, som Rivaldo ikke forsøkte å skjule etter kamp.

- Det er åpenbart at jeg overdrev skaden for at han skulle bli utvist. Ballen traff meg i hånda og i beinet. Han traff meg ikke i ansiktet, men den slags oppførsel kan uansett ikke godtas på en fotballbane. Han fortjente det røde kortet, freste brasilianeren, som fikk 60 000 kroner i bot.