Sandbech ett poeng bak X-Games-gullet

Sølv for Rykkinn-gutten.

SØLV: Ståle Sanbech kjørte til X-Games-sølv i Aspen søndag. Foto: Snowboardforbundet
SØLV: Ståle Sanbech kjørte til X-Games-sølv i Aspen søndag. Foto: Snowboardforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Silje Norendal åpnet den siste dagen i X-Games på best mulig vis da hun tok gull i slopestyle. Senere var det guttas tur. Ståle Sandbech, Torstein Horgmo og Emil Andre Ulsletten var de norske representantene i finalen.

Ståle Sandbech la lista i sitt første run da han kjørte tilnærmet perfekt og ble belønnet med en score på 95.00.

- Herlig, Ståle! Han legger lista bra her nå, sier NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

I andre run feilet han på et rail. Det gjorde ikke kanadiske Mark McMorris: Han kjørte et strålende andrerun og la seg inn på en førsteplass med 96.00.

Det var dermed i tredje run det måtte gjøres for Sandbech. Der var han nedpå etter andre hopp, og dermed tok han et sølv i X-Games. Gullet gikk til McMorris.

- Vi skal bare feire Landslagssjef Thomas Harstad medgir at det var surt for Sandbech å være ett lite poeng bak gullet, men depper ikke av den grunn.

- Det er selvfølgelig utrolig surt, men samtidig skal vi bare feire det sølvet. Han viser at han er helt i toppen i snowboard. Han viser det i OL og nå ett år etterpå. Nivået har aldri vært høyere på herresiden enn det er nå, sier Harstad til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det kunne gått begge veier, og det kunne blitt gull - men det ble dessverre sølv. Men herregud, vi skal si oss veldig fornøyd med det. To X-games-medaljer - vi sover godt på det, sier Harstad på telefon fra Aspen.

- Vi kjørte begge veldig bra. Han kjørte bedre på railsa, jeg kjørte bedre på hoppene, men det ble han da — igjen. Jeg har ikke sett runsa, så jeg kan ikke være sur. Det er bare snowboard, det er bare moro. Jeg endte opp på pallen, herregud. Jeg fikk i hvert fall ikke bronse, så det var deilig! sier Sandbech selv i en pressemelding.

Horgmo nedpå Torstein Horgmo kjørte strålende fram til siste hopp i sitt første run. 27-åringen tok en såkalt 1080 double cork, men var såvidt nedi med hånda i landinga. Andre run så lenge uhyre lovende ut, men nok en gang var det sistehoppet som felte ham.

- Bortsett fra den landinga er det perfekt gjennomført. Fryktelig ergelig, sier NRK-kommentator Tom Hovde.

Siste run ble en reprise av det forrige.

- Nei! Er det mulig, utbrøt NRK-kommentator Lerdahl.

Emil Andre Ulsletten mistet hjelmen i det første hoppet i første run, og valgte å droppe siste hopp. I andre run lyktes det bedre, men Ulsletten ble felt av at han var nedi etter siste hopp. Heller ikke siste run ga full klaff.

X-Games, slopestyle

1) Mark McMorris, Canada 96,00, 2) Ståle Sandbech, Norge 95,00, 3) Sven Thorgren, Sverige 92,00, 4) Sebastien Toutant, Canada 87,33, 5) Sage Kotsenburg, USA 83,33, 6) Torstein Horgmo, Norge 57,00, 7) Emil Ulsletten, Norge 47,33, 8) Nikolas Baden, USA 40,33.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer