Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandbech ett poeng bak X-Games-gullet

Sølv for Rykkinn-gutten.

SØLV: Ståle Sanbech kjørte til X-Games-sølv i Aspen søndag. Foto: Snowboardforbundet
SØLV: Ståle Sanbech kjørte til X-Games-sølv i Aspen søndag. Foto: Snowboardforbundet Vis mer

(Dagbladet): Silje Norendal åpnet den siste dagen i X-Games på best mulig vis da hun tok gull i slopestyle. Senere var det guttas tur. Ståle Sandbech, Torstein Horgmo og Emil Andre Ulsletten var de norske representantene i finalen.

Ståle Sandbech la lista i sitt første run da han kjørte tilnærmet perfekt og ble belønnet med en score på 95.00.

- Herlig, Ståle! Han legger lista bra her nå, sier NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

I andre run feilet han på et rail. Det gjorde ikke kanadiske Mark McMorris: Han kjørte et strålende andrerun og la seg inn på en førsteplass med 96.00.

Det var dermed i tredje run det måtte gjøres for Sandbech. Der var han nedpå etter andre hopp, og dermed tok han et sølv i X-Games. Gullet gikk til McMorris.

- Vi skal bare feire Landslagssjef Thomas Harstad medgir at det var surt for Sandbech å være ett lite poeng bak gullet, men depper ikke av den grunn.

- Det er selvfølgelig utrolig surt, men samtidig skal vi bare feire det sølvet. Han viser at han er helt i toppen i snowboard. Han viser det i OL og nå ett år etterpå. Nivået har aldri vært høyere på herresiden enn det er nå, sier Harstad til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det kunne gått begge veier, og det kunne blitt gull - men det ble dessverre sølv. Men herregud, vi skal si oss veldig fornøyd med det. To X-games-medaljer - vi sover godt på det, sier Harstad på telefon fra Aspen.

- Vi kjørte begge veldig bra. Han kjørte bedre på railsa, jeg kjørte bedre på hoppene, men det ble han da — igjen. Jeg har ikke sett runsa, så jeg kan ikke være sur. Det er bare snowboard, det er bare moro. Jeg endte opp på pallen, herregud. Jeg fikk i hvert fall ikke bronse, så det var deilig! sier Sandbech selv i en pressemelding.

Horgmo nedpå Torstein Horgmo kjørte strålende fram til siste hopp i sitt første run. 27-åringen tok en såkalt 1080 double cork, men var såvidt nedi med hånda i landinga. Andre run så lenge uhyre lovende ut, men nok en gang var det sistehoppet som felte ham.

- Bortsett fra den landinga er det perfekt gjennomført. Fryktelig ergelig, sier NRK-kommentator Tom Hovde.

Siste run ble en reprise av det forrige.

- Nei! Er det mulig, utbrøt NRK-kommentator Lerdahl.

Emil Andre Ulsletten mistet hjelmen i det første hoppet i første run, og valgte å droppe siste hopp. I andre run lyktes det bedre, men Ulsletten ble felt av at han var nedi etter siste hopp. Heller ikke siste run ga full klaff.