Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord berget plassen med heldig frispark

- Var ment som et innlegg, sier matchvinner Jensen.

RETT I MÅL: Kenneth Høie kunne ikke gjøre så mye med Martin Jensens frispark som gikk forbi alt og alle. Matchvinnerscoringen berget etter all sannsynlighet plassen for på forhånd nederlagsdømte Sandefjord.Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix
RETT I MÅL: Kenneth Høie kunne ikke gjøre så mye med Martin Jensens frispark som gikk forbi alt og alle. Matchvinnerscoringen berget etter all sannsynlighet plassen for på forhånd nederlagsdømte Sandefjord.Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix Vis mer

|||• Sandefjord - Start 1-0.

Overlever Lyn Oslo som eliteserieklubb ut sesongen, gjør også Sandefjord det. Seier 1-0 mot Start søndag kan bli gull verd for vestfoldingene.

For 35 sankede poeng hittil i sesongen skal rekke til bombesikker fornyet kontrakt. Problemet er at Sandefjord er en av fire klubber (Molde, Sandefjord, Tromsø og Aalesund) med full poengpott i kampene mot Lyn denne sesongen.

Melder osloklubben oppbud til uken, kan det bety fire kamper med kniven på strupen for Patrick Walkers gutter.

— Ingenting er sikkert ennå for vår del. Det eneste som er sikkert er at jeg trener Sandefjord også neste år, sa Walker etter tre nye poeng.

Start er blant lagene som kun blir trukket ett poeng om det går galt med Lyn Oslo. De øvrige er Strømsgodset, Lillestrøm og Odd Grenland.

Husker ikke

Danske Martin Jensen ble matchvinner med sesongens første scoring.

— Vi må uansett skjerpe til de siste kampene. Går det dårlig med Lyn, må vi ikke tro at plassen er berget, istemte Jensen.

Fem minutter etter sidebyttet vartet hjemmelaget opp med flere sjanser. Men først da Jensen satte et frispark fra 25 meter, over møljen i Start-feltet og rett i mål bak en måpende keeper Kenneth Høie, fikk laget uttelling.

— Det var ment som et vanlig innlegg, men jeg takker og bukker for den scoringen, sa Jensen.

— Når scoret du sist for Sandefjord?


— Det kan jeg ikke huske, svarte dansken.

Da brøt trener Walker inn, men heller ikke han hadde Martin Jensens forrige nettkjenning friskt i minnet.

— Det skjedde i fjor, for da scoret samtlige fire i den bakre fireren i løpet av sesongen. Jeg tror det har skjedd i år også. Det er viktig for oss at flest mulig spillere i laget scorer mål. Da blir vi ikke så avhengig av enkeltspillere til å gjøre den jobben, sa Sandefjord-sjefen for.

Bare nesten
Også gjestene var nære ved scoring, men Bernt Hulskers annullerte scoring og Mads Stokkeliens tverrliggerskudd var det nærmeste sørlendingene kom.

— Vi spilte god kontringsfotball før pause og strålende fotball i annen omgang. Men det kunne gått begge veier til slutt, slo Patrick Walker fast om Start-trykket til slutt.

Vestfoldingene har vunnet seks hjemme- og tre bortekamper denne sesongen.

Sandefjord har sanket 35 poeng i eliteserien, ligger på sjuendeplass og er ni poeng foran Fredrikstad på kvalifiseringsplass når fire runder gjenstår. Start er poenget bak på 10.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling