Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord brøt Stabæks seiersrekke

Hjemmelaget reiste seg på Storstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandefjord - Stabæk 3-1

Før dagens kamp lå Sandefjord på en niendeplass i en svært jevn Eliteserie. Gjestende Stabæk hadde fire poeng mer, men innehadde allikevel andreplassen.

Og de første tjue minuttene bar preg av at Sandefjords spillere var svært klare over tabellsituasjonen. Det virket nesten som hjemmelaget var fornøyde med å se Stabæk spille god fotball.

Bæringene rullet opp angrep etter angrep, og det var mest tilfeldigheter som gjorde at bortelaget ikke klarte å sette tegn i målprotokollen. Sandefjord så kollektivt svimle ut etter de første tjue, men så fikk Fredrik Thorsen brått en sjanse da han ble frispilt inne på Stabæks femmeter.

Ballen gikk ikke i mål, men det virket som Sandefjord fikk trua. Og brått var det bæringene som fikk mer enn nok å hanskes med.

Utlendingene markerte seg
Det var spesielt to av Eliteseriens utlendinger som sto i fokus etter 34 minutter. Brian Waltrip fikk kjempet seg til plass og tid på høyrekanten, spilte lavt inn til en ventende Anders Tegström som bare trengte å sette foten til. Knudsen hadde små muligheter på halvvolleyen, som gled inn via stanga. 1-0, og det var fullt fortjent.

Og hjemmepublikummet i julisola på Storstadion trengte ikke å vente lenge før de kunne slippe jubelen løs igjen.

For tre minutter senere ga Tommy Knarvik definisjonen av kremmerhus. Fra 20 meter, helt ut av det blå, skrur han ballen opp i krysset bak Knudsen. En scoring hentet ned fra støvfulle hyller og rett ut av de eldste lærebøkene. Veien hjem virket hard for Bærums-laget.

UTLENDINGENE DOMINERTE:  Anders Tegström, her i kamp med Stabæks Mike Kjølø, var kampens bestemann med to mål. Foto: Scanpix
UTLENDINGENE DOMINERTE: Anders Tegström, her i kamp med Stabæks Mike Kjølø, var kampens bestemann med to mål. Foto: Scanpix Vis mer

Stabæk-trener Jan Jönsson var ikke spesielt fornøyd etter kampen.

- Vi burde vært mer effektive, for vi hadde sjansene. Vi hadde ønsket oss iallfall ett poeng, men det er dagen det ikke går for oss, sa han til Dagbladet.no etter kampen.

Scoret på straffe

Men kampen var ikke over, for rett før pause viste Somen Tchoyi hva han var god for. Han driblet seg gjennom Sandefjordsforsvaret og spilte ett-to med Gunnarsson. Ballen ble noe for lang, men i duellen med Bugge Pettersen og Sandefjord-debutant Tuomas Haapala ble han revet ned, og fikk en fortjent straffe.

Den ekspederte Nannskog knallhardt, og midt i mål. Svenskens tiende for sesongen tente håpet for Stabæk.

Andre som første

Og andreomgangen begynte som den første. Stabæk gikk ut i et hardt press, men uten at det resulterte i de aller største sjansene. For igjen var det Sandefjord som viste seg mer effektive.

Og det var svenske Tegström som sto for dagens prestasjon, etter 65 minutter. I duell med to Stabæk-forsvarere klarer han å holde hodet kaldt. Først taklet Skjønsberg seg ut av duellen, deretter dro svensken en frekk tunnell på Kjølø. Ballen gikk sikkert i mål til høyre for Knudsen.

Det var svenskens åttende mål for sesongen. Sandefjord gjorde spissfunnet i fjor, og ryktene har gått om hvorvidt han blir i hvalbyen.

- Jeg tenker ikke på å flytte på meg, jeg vil spille så mye som mulig her og utvikle meg, sa Tegström etter matchen. Sandefjordtrener Tor Thodesen er fornøyd med å beholde spissen sin.

- Tegström har utviklet seg veldig mye siden han kom. Da han først kom var jeg ikke sikker på om han holdt førstedivisjonsnivå. Men han har jobbet hardt, og jobber hardt hver dag, sa Thodesen.

Og med 3-1 i bagasjen virket det som piffen gikk ut av Stabæk, og Sandefjord svært fornøyd med å kontrollere kampen ut. Sandefjord ligger nå poenget bak Stabæk i Eliteserien.

STORSPILTE: Anders Tegstrõm gratuleres etter den enestående enkeltprestasjonen som resulterte i 3-1.