VIKTIGE POENG: Haugesundspillerne jubler for Tor Arne Andreassens (armen opp) 2-0-scoring i eliteseriekampen mot Sandefjord.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
VIKTIGE POENG: Haugesundspillerne jubler for Tor Arne Andreassens (armen opp) 2-0-scoring i eliteseriekampen mot Sandefjord. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Sandefjord er seks poeng fra kvalikplassen

Alene på bunnen etter tap borte i Haugesund.

|||Sandefjord-trener Patrick Walker innrømmer at laget må forsterkes dersom de skal klare å snu den vonde trenden.

0-2 borte i Haugesund betyr at vestfoldingene nå har seks poeng opp til kvalifiseringsplassen. Klubben fra hvalfangerbyen har kun tatt ett fattig poeng på de siste åtte kampene, og har bare fem totalt etter 13 runder. Med seier til begge bunnrivalene Hønefoss og Kongsvinger ser Sandefjord-skuta nå ut til å være akterutseilt og kanskje til og med på god vei til å synke.

— Jeg er enig i at vi er i en alvorlig situasjon, innrømte Walker overfor NTB etter kampslutt.

— Vi er nødt til å få inn forsterkninger i sommer. Hvor mange vi kan hente er det for tidlig å uttale seg om. Jeg skal ta en prat med styret så får vi se hva vi gjør, sa iren.

— Noen av spillerne våre er tilbake fra skader, men det tar nok litt tid før de er helt tilbake i toppslag.

Sandefjords problem er ikke bare at de ikke vinner fotballkamper. Laget har heller ikke scoret mål på de seks siste kampene. I løpet av samme periode har blåtrøyene tapt i tur og orden for alle de nyopprykkede lagene i eliteserien, lag som også befinner seg på de nærmeste plassene over Sandefjord på tabellen.

— Marginer imot
Bortelaget hadde sine muligheter til å score i Haugesund, men både Martin Jensens knallharde skudd og Samir Saric? heading traff treverket. Heller ikke den lille sluttspurten på tampen av oppgjøret resulterte i scoring.

Vertene hadde i det hel tatt ganske god kontroll etter mål av Eirik Mæland, på et tvilsomt idømt straffespark, og Tor Arne Andreassen i førsteomgang.

— Haugesund vant fortjent på bakgrunn av hva de viste i førsteomgangen. Men vi var heller ikke langt unna scoring før pausen, og det kunne blitt en helt annen kamp hvis vi hadde fått inn en redusering. I andreomgangen klarte vi å rive til oss mer av initiativet i kampen, og viste en positiv innstilling. Vi har også vært uheldige ofte denne våren og hatt marginene mot oss, påpekte Walker.

Haugesund gode i én omgang
Haugesund-trener Jostein Grindhaug var godt fornøyd med sitt lags i den første halvdelen.

— Vi var gode før pausen og viste noen gode kombinasjoner i angrepsspillet. I annenomgangen jevnet det seg mer ut, men jeg følte likevel at vi kontrollerte inn seieren. Vi kunne blitt straffet for å slippe oss ned hvis vi hadde møtt et bedre lag, sa Grindhaug som var litt overrasket over hvor lett hans gutter slapp unna med en middelmådig prestasjon.

— Jeg hadde trodd vi skulle møte et lag som var tøffere og hardere i duellspillet ettersom de ligger der de gjør på tabellen.

Trygve Nygaard fikk gult kort og må stå over Haugesunds bortekamp mot Vålerenga.

(NTB)