Sandefjord i fritt fall

Vestfoldingene ligger nest sist.

Sandefjord opplever ikke et minneverdig møte med 1. divisjon. Søndag ble det 0-5 for Notodden. Jamaicaneren Fabian Taylor noterte hat trick for hjemmelaget.

Dermed er Sandefjord nede på den nest siste plassen etter seks serierunder. Thodesens mannskap, som spilte eliteserie i fjor, kan imidlertid forsvare seg med at de bare har spilt fire kamper.

Men om det er en unnskyldning som holder vann er tvilsomt. For tre poeng etter fire kamper er ikke godt for et lag som var tippet i opprykkskampen.

- Dette gikk ikke veien. Selvtilliten er ikke høy, og det er mye vi må jobbe med her nå. Men det blir bare å pine oss selv om vi begynner å snakke om tabellplassering og ambisjoner, sa Thodesen til NTB.

Fabian Taylor ble den store mannen for Notodden. Jamaicaneren skapte hodebry for SF-forsvaret og scoret to mål i første omgang. Bala Garba la innleggene, og Taylor var rett mann, på rett plass, til rett tid begge gangene. Etter hvilen gjorde han like godt sitt tredje. Erik Midtgarden og Håvard Kleven gjorde kvelden bekmørk for Sandefjord da de sikret 5-0.

- Det åpnet på verst tenkelig måte for oss, og vi måtte jage Notodden. Det er nok å jobbe med, vi sliter med markeringer og balanse i spillet vårt, sa Thodesen.
Odd vant som vanlig
For Odd Grenland er møtet med 1. divisjon mye hyggeligere. Odd har ingen begrensninger, og tok sin sjette seier på rad med 2-1 over Hødd.

Morten Fevang ordnet 1-0 på straffe, mens Peter Kovacs stanget inn 2-0 for Skienslaget.

Start er også tippet i opprykkskampen, og innehar annenplassen. Men sørlendingene har ikke vært i nærheten av Odd, og etter 0-0 mot Løv-Ham søndag er Start seks poeng bak.

Løv-Ham er nummer tre etter seks serierunder, og står vel for det mest overraskende av alt. Bergenserne var spådd en vanskelig sesong, men plukker poeng fra alle lag i innledningen.

THODESEN I TRØBBEL: Sandefjord-trener Tor Thodesen var hatt en tung seriestart. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
THODESEN I TRØBBEL: Sandefjord-trener Tor Thodesen var hatt en tung seriestart. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Alta sliter videre, og tapte 0-1 hjemme for Sandnes Ulf. Hønefoss vant 1-0 over et Moss i motgang, mens Sarpsborg Sparta slo Haugesund 2-1. Bryne tok sin første borteseier for sesongen da Kongsvinger ble slått 1-0 på Gjemselund.

(NTB)

Sandefjord i fritt fall