Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sandefjord møtte overmakten

Enveiskjøring fra Odd.

(Dagbladet.no): Odd Grenland - Sandefjord 3-1 

Det var lite som vitnet om at Sandefjord har tilbrakt den siste uka på tabelltoppen av norsk fotball. Mot Odd i Skien ble Vestfoldslaget både ett og to nummer for små.

Forskjellen på de to lagene ble åpenbar allerede de ti første minuttene, og det skulle ikke ta mer enn seksten minutter før Fernando de Ornelas fikk vise at fotball også iblant er rettferdig.

Venezuelaneren får et innspill fra venstre til sin høyrekant, og stormer hardt oppover mot Bugge Pettersen i Sandefjordmålet. Når stortalentet i Sandefjord-målet ikke klarer å bestemme seg for hvor han skal gå, og dermed blir løsningen noe midt imellom. Dermed ender kula hardt i nettet.

Og et halvt minutt senere får Tarjei Dale mulighet til å doble ledelsen. Etter en dårlig klarering fra Tom Kristoffersen får Dale ballen feilvendt på fem meter. Han får snudd seg, men denne gangen vet Bugge Pettersen hvor han skal gå.

Serielederen mer med

Etter det klarte Sandefjord å holde kula litt i laget, og ut mot pausen hadde Vestfolds-laget flere fine mulighet. Etter 36 minutter kunne den våte gressmatta i Skien krevd et nytt offer.

Odd-forsvarer Nat Borchers sklir på et innlegg, og ballen ender hos en helt fri Fredrik Thorsen. Men ballen er to desimeter for langt foran, og Thorsen kan ikke annet enn å sette ballen langt over mål.

DAGENS NAVN: Tommy Svindal Larsen styrte stort sett alt på midtbanen mot Sandefjord. Ett mål og én målgivende var fasit, men det kunne fort vært mer. Her blir han gratulert etter 3-0-målet. Foto: Torbjørn Berg
DAGENS NAVN: Tommy Svindal Larsen styrte stort sett alt på midtbanen mot Sandefjord. Ett mål og én målgivende var fasit, men det kunne fort vært mer. Her blir han gratulert etter 3-0-målet. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Sandefjordtrener Tor Thodesen var ikke spesielt fornøyd med laget til pause.

- Vi spiller med høy risiko, og da må vi være forberedt på at vi får noen kontringer på oss. Offensivt er vi elektriske, og det virker som vi er redde for å holde på ballen. Dette er snakk om læring, sier Thodesen til TV2 Zebra.

Og Sandefjordlaget som dukket ut av garderoben virket å ha fått en oppstrammer. Brått var forrige ukes serieleder langt mer med i midtbanespillet.

Svindal Larsen dagens mann

Men det skulle ikke hjelpe. Når Tommy Svindal Larsen så til de grader har dagen, er det vanskelig å stå på andre siden av banen. Og idag fikk veteranen utrettet alt han prøvde på.

Først etter 58 minutter, når han legger et hardt innlegg på pannebrasken til en umarkert Espen Ruud. Og da han i det 81. minutt lurte Bugge Pettersen med en lur frisparkvri ned i nærmeste hjørnet, var kvelden komplett for telemarkingene.

Og grundig mørk for Tor Thodesens lag.

Det eneste lyspunktet for Sandfjord kom på overtid, etter at Odd rotet kraftig inne i en overfylt sekstenmeter. Først da kom reduseringen ved svenske Andreas Tegstrøm, men det var alt for lite, og alt for seint.

Serielederen var avkledd og ydmyket.

- Tapet fortjent

- Matchen i dag kunne vi gjort lite med, for tapet var fortjent, sa Thodesen til TV2 Zebra etter kampen.

- De hadde en ener her ute som er vesentlig bedre enn andre i Tippeligaen. All ære til Tommy Svindal Lasrsen i dag, han var fantastisk. Summa summarum gleder jeg meg over at gutta fikk en scoring. Det er det lille positive vi får ta med oss, sa Thodesen.

Og helten var selv storfornøyd med dagens innsats.

- Det er en fantastisk laginnsats i dag. Vi har pratet om matchen hele dagen, og får omsatt stort sett alt vi prøver på. Sandefjord har gjort det bra fram til nå. Vi ønsket å bryte deres gode start i dag, og det synes jeg gjorde til de grader, sa Svindal Larsen.

- Vi er på gang igjen nå.

- Sandefjord møtte overmakten

Også Odd-trener Arne Sandstø var fornøyd med guttas innsats, og mente det bare var et tidsspørsmål før Odd ville score.

- Vi har tro på oss sjøl, og vi gjør noe bra på hver eneste trening. Sandefjord møtte overmakten her i dag, sa Sandstø.

Dagbladet.no fulgte matchen direkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media