Sandefjord nærmer seg Eliteserien

Sandefjord sikret langt på vei opprykket til Eliteserien i fotball med 2-0-seier over Ull/Kisa søndag. Kampen om kvalifisering og nedrykk tetner seg til.

SKAFFET LUKE: Det skal mye til for at Sandefjorde ikke rykker opp.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKAFFET LUKE: Det skal mye til for at Sandefjorde ikke rykker opp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at Start tapte toppkampen mot Aalesund lørdag, kunne Sandefjord rykke ytterligere fra laget fra Kristiansand i kampen om annenplassen som gir direkte opprykk. Den muligheten brukte vestfoldingene og slo Ull/Kisa som måtte klare seg med ti mann i nesten hele andre omgang.

Seieren sørget den rutinerte Erik Mjelde og 1. divisjons toppscorer Pontus Engblom for, med hver sin scoring i andre omgang.

Erik Mjelde scoret direkte på frisparket Sandefjord fikk da Ull/Kisas Lars Rangen fikk sitt andre gule kort, etter en klønete takling da Rubén Alcaraz var på vei gjennom. Med en mann mer og ledelse i samme slengen ble det ganske komfortabelt for Sandefjord som la på til 2-0 kvarteret senere.

Pontus Engblom ble sendt alene med keeper og var sikker som banken. Toppscoreren i 1. divisjon står nå med 19 mål og har vært en veldig viktig bidragsyter til at det nå ser ut som Sandefjord kommer til å rykke opp.

Sandefjord ligger seks poeng foran Start, med to kamper igjen å spille, og har i teorien sikret en kjapp retur til Eliteserien etter at de rykket ned i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer