Sandefjord ned med flagget til topps

Knuste Hønefoss 6-1 i avskjeden med Tippeligaen.

FESTFOTBALL: Sandefjord avsluttet sitt tippeligaopphold med festfotball og 6-1 over Hønefoss.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
FESTFOTBALL: Sandefjord avsluttet sitt tippeligaopphold med festfotball og 6-1 over Hønefoss.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Sandefjord - Hønefoss 6-1.

Fotballfolket i Sandefjord gikk nok hjem i høstmørket fra Komplett.no Arena som vandrende spørsmålstegn etter at vestfoldingene hadde maltraktert kvalikklare Hønefoss.

Når Patrick Walkers utskjelte mannskap tok sin første seier siden 21. mars, og det med en festforestilling av de sjeldne, er det fristende å spørre seg hva som har gått galt i mellomtiden.

- Helt ufattelig at vi scoret seks mål. Jeg trodde aldri vi skulle klare det i en tippeligakamp. Så feil kan man ta, sier Walker til NTB.

For etter å ha framstått som fullstendige hjelpeløse og desillusjonerte i månedsvis, så Sandefjord plutselig ut som et fotballag som hadde fortjent livets rett i Tippeligaen.

- Vi går ned med flagget til topps, og denne seieren betyr mye for gutta som skal gjennom en kald vinter med mye trening før vi går løs på neste sesong i 1. divisjon, sier Walker.

Hønefoss fikk en traumatisk fotballeksjon før de skal ut i kvalikksemifinale mot Ranheim.

Spisser som Malick Mané og Panajotis Dimitriadis, som hadde sløst seg gjennom 29 serierunder, traff plutselig på alt de siktet på, og noterte seg for henholdsvis tre og to fulltreffere. Når også Eirik André Lamøy fikk perletreff med panna, endte det med 6-1 til vertene. Kevin Beugre scoret det ene målet for Hønefoss.

Gjestene må derimot heve seg mangfoldige hakk om de ikke skal slå følge med Sandefjord ned i Adeccoligaen.
- Klubben har allerede klart målet som ble satt før sesongen. Det var kvalifiseringsplassen. Etter dette tapet er vårt nye mål å vinne kvalifiseringen, sier Hønefoss-trener Reidar Vågnes, og legger til:

- Dette var en vekker for spillerne som forhåpentligvis viser seg fra en mye bedre side i den første kvalifiseringskampen mot Ranheim.