Sandefjord rykket ned

Sølvjagende Strømsgodset ble for sterke.

Sandefjord - Strømsgodset 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Lars Bohinens Sandefjord har virket fortapt nederst på tabellen. Men det har hele tiden vært et håp om å berge plassen for Sandefjord. Det var fram til søndagens møte med Strømsgodset på eget gress.

For etter 2-1-tapet er alt håp ute for Sandefjord. Laget som rykket opp for et år siden skal igjen spille på nivå to i Norge.

- Det gjør vondt, selv om vi har visst at dette er et sannsynlig utfall en stund, sier Lars Bohinen til CMore.

Tidligere i uka ble det kjent at den tidligere landslagsspilleren har signert en treårskontrakt med Sandefjord.

Forsvarstabbe Hjemme mot sølvjagende Strømsgodset var hjemmelaget nær en drømmestart. Kjell Rune Sellin prøvde seg fra spiss vinkel før minuttet var spilt, men avslutningen gikk utenfor. Derfra og ut handlet alt om Strømsgodset - med god hjelp fra Sandefjord.

Unggutten Eirik Offenberg var udyktig i det sjette minutt da han skulle spille ballen tilbake til sisteskansen Jakob Busk. Marco Tagbajumi var våken og snappet opp det svake tilbakespillet.

Spissen som vikarierte på topp i Marcus Pedersens fravær (karantene) satte ballen enkelt i mål. Vondt ble til verre for Sandefjord før omgangen var halvspilt.

Godset bygde opp et flott angrep og Lars-Christopher Vilsvik fant Nana Boateng som doblet ledelsen.

Tynn tropp Scoringen kom mens Sandefjord-forsvarer Lars Grorud fikk behandling på sidelinjen. Han kom aldri på banen igjen. I stedet måtte Lars Bohinen sette inn en av tre utspillerne han hadde på benken til oppgjøret tidlig.

Kampen fortsatte Godset å kjøre. Lars-Christopher Vilsvik skal være glad for at poengene ble med på bussen hjem til Drammen, hvis ikke burde han ha sovet dårlig i natt. For sjansen han misset etter en halvtime var gigantisk. Backen var helt fri på bakre stolpe etter en dødball, men klarte ikke sette ballen i det tomme buret.

Etter hvilen sluknet kampen noe og en ny Godset-spiller misset en enorm sjanse. Strømsgodset broderte seg gjennom Sandefjord-forsvaret. Gustav Wikheim skulle avslutte det hele. Men vingen skjøt innenfor Busks rekkevidde og keeperen reddet.

Noe spenning ble det i sluttminuttene da Sandefjord ble tildelt straffespark. Sellins innlegg traff hånden til Vilsvik som lå langs gresset. Dommer Trond Ivar Døvle var ikke i tvil og dømte straffespark. Det satte Jean Alassane Mendy sikkert i mål.

Sandefjord sendte det de hadde framover på banen og etterlot seg store rom bakover. Innbytter Thomas Lehne Olsen var nær ved å score i løpet av sitt første minutt på banen. Spissens forsøk fra kanten av 16-meteren gikk via stolpen og ut.

Det var det nærmeste noen av lagene kom de siste minuttene.

Med tre poeng i Sandefjord er Godset fortsatt i førersetet i kampen om Tippeliga-sølvet. Stabæk kjempet til seg tre poeng mot Start. Det betyr at lagene har like mange poeng før den siste runden. Godset er foran på bedre målforskjell.

- Nå er medaljen sikret. Vi er kvalifisert for Europa. Det var målet. Nå går vi for sølvet, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til CMore.