Sandefjord selger stadion for å redde klubblisensen

- Skaffer vi oss pusterom, sier styreformannen.

SOLGT: Sandefjord Fotball AS selger Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for å opprettholde positiv egenkapital.Foto: Trond  Reidar Teigen / SCANPIX
SOLGT: Sandefjord Fotball AS selger Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for å opprettholde positiv egenkapital.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Følg Sandefjord - Vålerenga og Aalesund - Rosenborg direkte i livestudio fra klokka 16.(Dagbladet.no): I likhet med i resten av Tippeligaen, er det trange økonomiske tider også i Sandefjord.

Sandefjord Fotball AS (SF AS)er farlig nær å opparbeide seg negativ egenkapital etter et saftig underskudd på 18,1 millioner kroner i fjor og et budsjettert underskudd på 10 millioner kroner i år. Regnskapstallene viser at selskapet bare hadde 4,2 millioner kroner å tære på ved inngangen til 2009.

Negativ egenkapital er ensbetydende med at klubblisensen for neste år ikke blir fornyet. Dermed risikerer vestfoldklubben å bli degradert fra Tippeligaen.

Derfor går SF AS til det skrittet at de selger datterselskapet Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for 15 millioner kroner, skriver Sandefjords Blad.

- Når du driver med underskudd, er det et par alternativ for å skaffe penger. Det ene er å motta penger. Det andre er å selge aktiva. Vi har spillere og eiendom som våre aktiva, men vi kan ikke budsjettere med spillersalg. Derfor er en overdraging av eiendomsretten til stadionanlegget en god løsning, sier styreleder i SF AS, Gunnar Bjønness til sb.no.Salget ble vedtatt under generalforsamlingen i selskapet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer