Sandefjord selger stadion for å redde klubblisensen

- Skaffer vi oss pusterom, sier styreformannen.

SOLGT: Sandefjord Fotball AS selger Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for å opprettholde positiv egenkapital.Foto: Trond  Reidar Teigen / SCANPIX
SOLGT: Sandefjord Fotball AS selger Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for å opprettholde positiv egenkapital.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

|||Følg Sandefjord - Vålerenga og Aalesund - Rosenborg direkte i livestudio fra klokka 16.

(Dagbladet.no): I likhet med i resten av Tippeligaen, er det trange økonomiske tider også i Sandefjord.

Sandefjord Fotball AS (SF AS)er farlig nær å opparbeide seg negativ egenkapital etter et saftig underskudd på 18,1 millioner kroner i fjor og et budsjettert underskudd på 10 millioner kroner i år. Regnskapstallene viser at selskapet bare hadde 4,2 millioner kroner å tære på ved inngangen til 2009.

Negativ egenkapital er ensbetydende med at klubblisensen for neste år ikke blir fornyet. Dermed risikerer vestfoldklubben å bli degradert fra Tippeligaen.

Derfor går SF AS til det skrittet at de selger datterselskapet Sandefjord Stadion AS til Pindsle Eiendomsutvikling (PEU) for 15 millioner kroner, skriver Sandefjords Blad.

- Når du driver med underskudd, er det et par alternativ for å skaffe penger. Det ene er å motta penger. Det andre er å selge aktiva. Vi har spillere og eiendom som våre aktiva, men vi kan ikke budsjettere med spillersalg. Derfor er en overdraging av eiendomsretten til stadionanlegget en god løsning, sier styreleder i SF AS, Gunnar Bjønness til sb.no.

Salget ble vedtatt under generalforsamlingen i selskapet i går.

Det er den samme gruppa med investorer som står bak både SF AS og PEU. Dermed markerer ikke salget noen stor realitetsendring av dagens situasjon, men fotballsatsningen får tilført sårt tiltrengte midler for å holde seg i pluss, mens PEU får full råderett over næringseiendommen i tilknytning til Komplett.no Arena.

- Med disse transaksjonene skaffer vi oss pusterom og mulighet for å etablere sunn drift de neste to-tre årene. Vi skal kunne drive klubben uten underskudd i fremtiden, og det skal vi jobbe hardt for å klare, sier Bjønness.