Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord seriemester, Tromsø må vente på festen

3-1 i toppkampen.

BLÅ TRIUMF:  Kjell Rune Sellin (til venstre) scoret Sandefjords andre mål da laget slo Tromsø i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLÅ TRIUMF: Kjell Rune Sellin (til venstre) scoret Sandefjords andre mål da laget slo Tromsø i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

* Sandefjord - Tromsø 3-1 (1-1)

SANDEFJORD (Dagbladet ): Sandefjord sikret seg i kveld seriemesterskapet i 1. divisjon etter 3-1 i toppkampen mot Tromsø.

Lars Iver Strand, Kjell Rune Sellin og Pål Alexander Kirkevold scoret målene. Sandefjord skrev samtidig historie. Laget har aldri blitt seriemester tidligere.

Tromsø kunne rykket opp i Tippeligaen med seier på Komplett.no Arena, og slått følge med Sandefjord. Slik gikk det ikke.

Men muligheten er fortsatt god. Med to runder igjen å spille, ligger laget fire poeng foran Kristiansund og Fredrikstad.

- Dette er helt fantastisk, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen etterpå.

- Jeg er stolt, fortalte Lars Iver Strand.

Favoritt på oddsen Selv om det var en toppkamp, var Sandefjord favoritt på oddsen til Norsk Tipping. En hjemmeseier ga 2,40 på langoddsen, mens for Tromsø fikk du pengene igjen 2,65 ganger.

Sandefjord hadde ikke tapt på 25 seriekamper.

På forhånd håpet trener Lars Bohinen at 5000-6000 tilskuere skulle komme til Komplett.no Arena. Så mange var det ikke. Men det milde høstværet borget for en hyggelig fotballkveld for de 3198 personene som kom.

Tromsø tok grep om kampen. Zdenek Ondrasek scoret etter åtte minutter, men ble avblåst for offside. TV-bildene viste at avgjørelsen var korrekt.

Rett i beina To minutter seinere tok Sandefjord ledelsen. De raidet opp på venstrekanten. Tromsøs Henrik Solheim Gjesdal klarerte dårlig foran eget mål, og sendte ballen i beina på Lars Iver Strand. Han gjorde ingen feil. 1-0.

Sandefjord hadde full kontroll etter den første scoringen. Blant annet burde André Sødlund økt til 2-0 på en heading rett før pause.

I stedet gikk Tromsø i angrep, og fikk frispark. Etter kriging foran mål, gikk ballen til Remi Johansen, som utliknet til 1-1. Det satte fart på de rundt 100 tilreisende supporterne fra Tromsø.

Ropte på straffe Tromsø startet 2. omgang best. Flere av spillerne ropte på straffe etter fem minutter. De mente en Sandefjord-spiller fikk ballen i hånda etter corner. Dommer Kai Erik Steen var uenig.

Kampen manglet finspill og tempo i starten av 2. omgang. Men i det 58. minutt tok Komplett.no Arena fyr på nytt.

Eirik Lamøy sørget for et nydelig forarbeid på venstrekanten. Ballen havnet hos Kjell Rune Sellin på 12-13 meter. Han skjøt ballen i mål, til venstre for Tromsø-keeper Benny Lekstrøm.

Sandefjord-trener Lars Bohinen var både glad - og ulastelig antrukket - på sidelinja.

Dårlig tegn Hjemmelaget fortsatte å presse etter 2-1-scoringen. Hvilket ikke kunne tolkes som annet enn et dårlig tegn for Tromsø.

Og det var det også. Etter 71 minutter snappet Pål Alexander Kirkevold ballen utenfor 16-meteren etter dårlig forsvarsspill av Tromsø. Han stormet mot mål, og sendte Sandefjord opp i 3-1.

Tromsø klarte aldri å svare.

Kampen avsluttet med stående applaus fra publikum til Sandefjord-spillerne. Og Lars Bohinen-sangen runget over høyttaleranlegget.

- Kontrollerte - Bortsett fra de ti første minuttene, kontrollerte vi kampen, sier treneren til Dagbladet.

- Jeg har klart å vende meg til at vi har rykket opp. Men at vi slår Tromsø såpass ettertrykkelig som vi gjorde, gjør meg lettet. Vi har klart å skape et treningsmiljø og en spillergruppe som er fantastisk.

To runder gjenstår av 1. divisjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling