TAP I GÅR: Sandefjord bukket under for Luton Shelton og VIF i går, men tvinges ikke ombord på buss nordover dagen derpå. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TAP I GÅR: Sandefjord bukket under for Luton Shelton og VIF i går, men tvinges ikke ombord på buss nordover dagen derpå. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

Sandefjord slipper buss til Tromsø

Kampen utsettes ved flykaos i morgen.

||| (Dagbladet): Vulkanskyen har ført til at Tromsø fortsatt ikke er hjemme i Tromsø fra bussturen etter kampen mot Viking i Stavanger onsdag.

Dersom flytrafikken ikke settes i gang i morgen blir tippeligaprogrammet rammet av en avlysning.

Sandefjords møte med TIL på Alfheim søndag kl. 18 blir utsatt hvis ikke vestfoldingenes fly kl. 13.30 lørdag letter fra Gardermoen.

- Kampen er foreløpig ikke utsatt, men den blir ikke spilt dersom vårt fly lørdag ikke går. Er det ikke noe fly, så drar vi ikke, sier Sandefjords daglige leder Øystein Ulsnæs til Dagbladet.

Dermed kan SF-spillerne glemme all frykt for bussing flere hundre mil.

- Skal vi ta buss til Tromsø, kan vi like godt gi bort poengene og bli hjemme. For det gidder jeg ikke, sa Sandefjord-spiller Espen Nystuen til TV2 i går kveld.

Norges Fotballforbunds arrangementssjef Dag Vestlund sier til Dagbladet at det aldri har vært vurdert å sende Sandefjord nordover på landeveien.

- Det har ikke vært noe tema å pålegge noen å reise fra Sør-Norge til Nord-Norge med buss nå, sier Vestlund.

Han legger til at det kan endre seg dersom vulkanskyen fortsetter å plage flytrafikken i Norge i lang tid framover.

- Da må vi ta en ny vurdering, vi må vi se på den type løsninger. Vi må tenke oss om dersom prognosene for den skya er like dårlige framover. Det verste klubbene vet er å få utsatt kamper, sier Vestlund

I Sandefjord ses det på som uforsvarlig å kjøre buss til Nord-Norge.

- Det har aldri vært aktuelt, det er ikke logisk og forsvarlig sportslig. Vi har hatt dialog med TIL, de kjørte fra Trondheim i dag tidlig og er først hjemme i kveld, sier Ulsnæs.

Dersom kampen må utsettes håper NFF at det er mulig å gjennomføre den kommende onsdag, første tilgjengelig spilledato.

- Ingen kamper avlyses før vi er sikre på at vi har avlysningsgrunn, sier Vestlund.

PÅLEGGER INGEN BUSSTUR: Dag Vestlund bekrefter at Sandefjord tar fly til Tromsø, ellers blir kampen utsatt - trolig til onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
PÅLEGGER INGEN BUSSTUR: Dag Vestlund bekrefter at Sandefjord tar fly til Tromsø, ellers blir kampen utsatt - trolig til onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer