SPARKET: Sandefjord Fotball valgte i dag å terminere kontrakten med sin bosniske spiss Admir Rascic, i kjølvannet av utskjellingen av keepertrener Hans Petter Olsen sist torsdag. Foto: Sandefjords Blad
SPARKET: Sandefjord Fotball valgte i dag å terminere kontrakten med sin bosniske spiss Admir Rascic, i kjølvannet av utskjellingen av keepertrener Hans Petter Olsen sist torsdag. Foto: Sandefjords BladVis mer

Sandefjord-spiss sparket etter nazi-utskjelling

Gikk til verbalt angrep på keepertreneren. - Dette havner i retten, sverger Rascic.

||| • Her kan du se Rascic skjelle ut keepertreneren

(Dagbladet): Det svartnet for Sandefjord-spiss Admir Rascic da keepertrener Hans Petter Olsen blandet seg inn i en krangel under ei trening sist torsdag.

- Nazist. Ja, du. Nazist og rasist. Du snakker bare til utlendingene. Hvorfor snakker du ikke til de norske? Din jævla nazi. Alle sammen har lagt merke til det. Kom deg til helvete vekk, brølte Rascic, mens lokalavisa Sandefjords Blad filmet opptrinnet fra sida.

Reaksjonen fra klubben kom i dag, og den kunne knapt vært strengere:

Den bosniske spissen - for øvrig Sandefjords best betalte spiller - fikk sparken med umiddelbar virkning.

Det melder Sandefjords Blad.

- Klubben har terminert kontrakten med Rascic, og han får ingen kompensasjon. Dette anser vi som en personalsak, og har ingen mulighet til å utbrodere dette i pressen, sier klubbens advokat Ole Petter Breistøl til avisa.

Rascic selv lover å trekke klubben for retten.

- Jeg kan ikke si så mye, du må forstå at alt jeg sier kan bli brukt mot meg. Men dette vil ende i retten. Og de vet at de kommer til å tape, sier spissen til Dagbladet.

- Er du sjokkert over det som nå har skjedd?

- Vær så snill å forstå at jeg ikke kan si mer nå. Jeg vil komme med en uttalelse seinere, men jeg vet ikke når, sier Rascic.

Han har rent sportslig vært en gedigen skuffelse i Sandefjord, og han har ikke scoret et eneste mål for den nedrykksklare tippeligajumboen denne sesongen.

Han hadde like fullt ett år igjen av sin kontrakt, og sportslig leder Arne Dokken sa tidligere denne uka at det skal «tungtveiende årsaker til for å terminere kontrakten» med Rascic.

Det har nå Sandefjord funnet ut at det var.

Også i fjor havnet Rascic i søkelyset da han sparket lagkamerat Martin Jensen i magen, etter at dansken hadde bedt ham bruke en annen tone mot de yngre spillerne på laget.

Keepertrener Hans Petter Olsen reagerte for øvrig kraftig på å bli stemplet som nazist, og sa at utskjellingen hadde gått «dypt innpå ham».

Rascic selv sa han hadde bedt om unnskyldning, og at partene nå måtte legge saken bak seg.

- Det var ikke noe spesielt. Det er i fortida, sa han til Dagbladet.