KAN GI FEIL BUDSKAP: Hovedsponsor Jotun vil ikke ha logoen sin på denne drakta. Selskapet mener den kan assosieres med krig. Foto: Macron og NTB Scanpix
KAN GI FEIL BUDSKAP: Hovedsponsor Jotun vil ikke ha logoen sin på denne drakta. Selskapet mener den kan assosieres med krig. Foto: Macron og NTB ScanpixVis mer

Sandefjord-sponsor mener denne drakta kan assosieres med krig

Klubben nektes å bruke drakta med sponsor på brystet.

(Dagbladet): I januar skrev Dagbladet om at nyopprykkede Sandefjord denne sesongen skulle spille med en tredjedrakt med kamuflasjemønster.

Klubben syns drakta var veldig morsom, men det syns dessverre ikke hovedsponsor Jotun. De ønsker ikke å bli assosiert med en «militærdrakt».

- Vi må respektere deres syn på saken, og vi har sagt til dem at vi har forståelse for at de ikke vil assosieres med det militære. Vi aksepterer deres avgjørelse fullt ut, sier Sandefjord Fotballs Daglige Leder, Per Ketil Berg, til Sandefjords Blad.

Han legger til at denne saken ikke er noe problem, men syns det er «kjedelig» at hovedsponsoren ikke liker drakta.

Kommunikasjonsdirektør Sverre M. Knudsen i Jotun forklarer grunnen til at de ikke vil ha logoen sin på drakta overfor Sandefjords Blad slik:

- Jotun er ett av Norges mest internasjonale selskaper. Vi er etablert i områder av verden hvor det er mye uroligheter, for eksempel Midtøsten. I tillegg samarbeider vi med internasjonale organisasjoner som FN. Samlet sett vurderte vi det dit hen at vi ikke ønsket å bli assosiert med det militære uttrykket som drakten representerer. Vi ønsker ikke å sende ut feil signal. Drakten kan, i ytterste konsekvens, oppleves som et uttrykk for krig, sier Knudsen.

Dermed ser det ut til at spillerne på Tippeliga-laget har brukt den noe spesielle drakta for siste gang. Den eneste gangen den ble brukt var i en treningskamp i vinter.

Dersom Sandefjord likevel skulle finne på å bruke drakta i en bortekamp, blir de pent nødt til å fjerne Jotun-logoen før den tas i bruk.