SKADET: SF-stopper Yaw Amankwah er ute resten av sesongen. Her i duell med Moldes Vegard Forren i vår.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKADET: SF-stopper Yaw Amankwah er ute resten av sesongen. Her i duell med Moldes Vegard Forren i vår. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Sandefjord-stopper røk korsbåndet

Amankwah mister resten av sesongen.

Yaw Ihle Amankwah røk korsbåndet i helgens kamp mot Mjøndalen og føyer seg inn i rekken med skadde Sandefjord-forsvarere.

- Det er et slag i trynet. Spesielt nå som jeg har vært i virkelig god form de siste kampene, sier Amankwah (26) til NTB.

Søndag startet han sin femte eliteseriekamp på rad, men måtte ut etter 24 minutter. Tirsdag fikk midtstopperen beskjed om at han er ferdigspilt for sesongen.

- Det er ikke noe å dvele ved. Jeg får god oppfølging, og de som kjenner meg vet at jeg ikke er redd for en utfordring, sier Amankwah.

Den tidligere Brann-spilleren fikk også store deler av sesongoppkjøringen ødelagt på grunn av skade. Kontrakten til 26-åringen går ut etter inneværende sesong. Fra før er forsvarsspillerne Alexander Gabrielsen og Kevin Larsen skadd.

- Ingen av de blir å se på banen før et godt stykke ut i juli, har assistenttrener Ronny Holmedal sagt til Sandefjords Blad tidligere.

Sandefjord ligger sist etter 14 serierunder med åtte poeng. Førstkommende søndag kommer Tromsø, som er på kvalifiseringsplass med 12 poeng, på besøk.

(NTB)