TI KAMPER UTEN SEIER:  Sandefjord og Lars Bohinen tok sitt første poeng siden 19. april mot Lillestrøm, men seieren uteble.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TI KAMPER UTEN SEIER: Sandefjord og Lars Bohinen tok sitt første poeng siden 19. april mot Lillestrøm, men seieren uteble. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sandefjord tok sitt første poeng etter ni strake tap

Men målene uteble.

Sandefjord - Lillestrøm 0-0

(Dagbladet): 19. april var sist Sandefjord tok poeng i Tippeligaen. Da slo vestfoldingene Sarpsborg 08. Men siden har det nyopprykkede laget tapt ni strake kamper.

Med andre ord passet det bra at Tippeligaen tok en pause for to uker siden.

- Vi hadde fortjent seieren. Spillerne viser en besluttsomhet vi ikke har sett de siste kampene, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen til C More etter kampen.

Mot Lillestrøm sleit Lars Bohinens mannskap med uttellingen. Samtidig hadde de ålreit kontroll på Lillestrøm i sjansefattig 1. omgang. Hjemmelaget var nærmest før scoring ved Jean Alassane Mendy, men SIF-spissen ble hindret scoring av Arnold Origi i Lillestrøm-buret.

Sjansefattig Sandefjord-kaptein uttalte til C More i pausen at han stor tro på tre poeng, mens trener Lars Bohinen konkluderte med at han var fornøyd med det som var vist.

Lillestrøm på sin side hadde ingen grunn til å være fornøyde med de første 45 minuttene, og det var gjestene i gult som ville mest etter hvilen.

Moryké Fofana testet skuddbeinet etter 55 minutter, men forsøket var ikke godt nok til å overliste Michael Tørnes i Sandefjord-målet.

Første uavgjorte Ti minutter seinere satte Fofana i gang et lekkert LSK-angrep. 23-åringen fant Erling Knudtzon som serverte Amahl Pellegrino på bakre stolpe. Den tidligere Bærum-spilleren var helt fri på bakre stolpe, men keeper Tørnes kom seirende ut av duellen.

De 3635 tilskuerne i Sandefjord fikk se et hjemmelag, som kom til et par halvsjanser de siste 20 minuttene.

Kevin Larsens forsøk fra langt hold ble styrt utenfor, mens Roger Risholt ikke traff innenfor rammene med sitt. Men som i de to foregående hjemmekampene klarte vertene aldri å score.

Dermed spilte Sandefjord uavgjort for første gang denne sesongen.

- I utgangspunktet er ikke ett poeng hjemme mot Lillestrøm godt nok, men det er tilfredstillende med poeng, sier Sandefjords Roger Risholt, tydelig fornøyd med å ha brutt den grusomme tapsrekka.