Sandefjord-trenere truet fra utlandet

- Gambler tapte halv million.

(Dagbladet.no): En tipper som tapte store penger på at Sandefjord ikke klarte å slå Sandnes Ulf i 1. divisjon søndag, skal ha truet trenere i Sandefjord.

Kampen endte 0-0, noe som skal ha kostet mannen omkring en halv million kroner ifølge tips til Dagbladet.no.

- Det dreier seg om konkrete trusler til flere av våre medarbeidere, og vi tar dette på alvor, sier daglig leder Øystein Ulsnæs til Dagbladet.no.

Han sier truslene er rettet mot tre av trenerne i klubben. Sandefjord ønsker ikke å opplyse hvilke trenere det konkret dreier seg om.

Svensk-irske Patrick Walker er hovedtrener i klubben. Assistenttrener er Kaz Sokolowski.

Utenlandsk nummer

- Når det er spilt penger, er det ikke via det norske spillesystemet. Og telefonene er kommet fra et utenlandsk nummer og på et annet språk enn norsk, sier Ulsnæs.

Sammen med sportslig leder Arne Dokken har Ulsnæs informert spillergruppa om hvordan klubben forholder seg til situasjonen. Det er også bestemt at all kontakt med media går via Ulsnæs.

Sandefjord-trenere truet fra utlandet

Nå ønske klubben at politiet tar seg av saken, slik at spillere og ledere kan konsentrere seg om å sikre opprykket til Tippeligaen.

- Ettersom truslene har nådd flere i trenerkorpset, så vurderte vi det sånn at vi ikke kunne ta det som en spøk og må la politiet ta hånd om det, sier Ulsnæs.

Anmeldese fra én person 

Ulsnæs ønsker ikke å uttale seg om innholdet i truslene, men klubben har nå anmeldt forholdet til politiet, og avventer nå hva de vil foreta seg.

- Foreløpig kan vi bare bekrefte at vi har fått inn en anmeldelse. Anmeldelsen gjelder trusler framsatt mot én person. Det er én person som har levert anmeldelse i tilknytning til klubben, sier Tor Eriksen, politioverbetjent ved Sandefjord politistasjon, til Dagbladet.no.

Eriksen sier politiet ikke kan kommentere hvem som står bak truslene ytterligere så lenge det ikke er noen anmeldte i saken.

Avventer politiets råd

Øystein Ulsnæs sier at klubben ikke foreløpig har planlagt noen videre tiltak.

- Vi avventer nå saken til politiet kommer med en tilbakemelding, sier han til Dagbladet.no.

Sandefjord-trener Patrick Walker var selv ikke nådig mot egne spillere etter uavgjortkampen mot Sandnes Ulf i helga.

- Enkelte av spillerne så ut som om de hadde nervene utenpå kroppen. Andre så ut som spørsmålstegn utpå der. Det er ikke slik vi skal opptre i det hele tatt, sa Walker til Sandefjords Blad.