Sandefjord vant «håndballkrig»

Det italienske laget Generali Trieste hadde gravd opp stridsøksen foran returmøtet med Sandefjord i EHF-cupen i håndball lørdag. Vestfold-laget svarte med samme medisin og kriget seg videre til kvartfinalen.

Trener Gunnar Pettersen var rystet etter kampen, som Sandefjord tapte med fire mål (21-25). Sammenlagt tok laget seg til kvartfinale med 47-44.

- Presidenten i klubben hadde lagt igjen et brev til oss da vi ankom hotellet vi skulle bo på, hvor det sto at de ikke ønsket noen som helst kontakt med oss i forkant av kampen. Stemningen var alt annet enn hyggelig, sa Pettersen til NTB.

- Taktisk spill

Da italienerne var på besøk i Sandefjord, falt en av spillerne deres stygt på banen slik at milten sprakk. Klubbpresidenten i Generali Trieste mente Sandefjord-lederne hadde gitt blaffen i den skadde spilleren. Det var bakgrunnen for den mildt sagt kjølige mottakelsen.

- Sikkert et rent taktisk spill for å psyke oss ut. Spillerne mine har imponert meg ved å stå imot det enorme presset. Italienerne var brutale i spillet, og de kroatiske dommerne favoriserte hjemmelaget til de grader. Likevel holdt vi hodene kalde. Jeg har vært med på mye, men aldri har jeg opplevd en håndballkamp hvor det har vært så ille, sa Gunnar Pettersen.

Slått ned

Da Pettersen var landslagssjef under B-VM i Italia 1987, ble han slått ned av en motspiller i Norges kamp mot Italia. Gjerningsmannen fra 11 år tilbake stilte som massør for Generali Trieste lørdag.

- Kanskje det var ham spillerne deres var påvirket av. Tre av våre gutter blødde før det var gått tre minutter av kampen. Det hele utartet til å bli en skikkelig grisekamp, sa Pettersen. Sandefjord ble idømt hele 10 utvisninger, mot Generali Triestes sju. Begge lag fikk en spiller utvist med rødt kort.

(NTB)