Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord vil presse RBK høyt

- Vi er best når vi er oss sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg semifinalen i cupen direkte i kveld klokka 19

I seriekampen mot Rosenborg i vår la Sandefjord seg i et 4-5-1-mønster og satset bevisst på å stoppe Rosenborgs spill. Denne gangen lover Sandefjord-trener Tor Thodesen at laget skal være mer opptatt av seg selv og eget spill i semifinalen i NM.

– Vi skal være oss sjøl. Med det mener jeg at vi ikke skal ta for mye hensyn til motstanderen og hvordan den spiller. Vi skal bygge opp vårt spill rundt egne ferdigheter. Det er da vi er best, sier Tor Thodesen, som innrømmer at strategien i våroppgjøret ikke falt heldig ut for Sandefjord.

– Vi tok alt for mye hensyn til motstanderen og det gikk ut over vårt eget spill. Den tabben skal vi ikke gjøre igjen, sier han.

Går hardt ut

I andre omgang i vårkampen mot Rosenborg endret Thodesen opplegget, og Sandefjord kom langt mer med i kampen selv om de til slutt tapte 3-1. Foran cupkampen torsdag på Lerkendal lover Thodesen full aggressivitet fra start av.

– Vi kommer som vanlig til å gå ut i høyt press og utfordre dem høyt med mange spillere. Det er vår plan A, og den vi er best på. Den spillergruppa vi har nå har ikke jobbet sammen i mer enn et halvt år, og plan B er dermed ikke like godt utviklet, innrømmer Thodesen, som gleder seg til å møte Rosenborg på Lerkendal.

– Det er for oss den ultimate oppgave i Norge å møte et formsterkt RBK på deres hjemmebane, sier Sandefjord-treneren.

VIL VÆRE SEG SELV: Sandefjord-trener Tor Thodesen tror ikke laget hans tjener noe på å legge opp spillet etter Knut Tørums Rosenborg i kveldens cupsemifinale. Foto: Scanpix
VIL VÆRE SEG SELV: Sandefjord-trener Tor Thodesen tror ikke laget hans tjener noe på å legge opp spillet etter Knut Tørums Rosenborg i kveldens cupsemifinale. Foto: Scanpix Vis mer

Kun en hjemmekamp

Thodesen og Sandefjord spiller for finaleplass, og mener klubben blir historiske hvis de klarer det.

– For det første er laget Sandefjord Fotball ny, og det er viktig for oss å skape nye minner, og ikke bare se tilbake på hva gamlegutta i Sandefjord gjorde på slutten 50-tallet. For det andre tror jeg vi er historiske hvis vi får spille finale. Klarer vi finaleplass har vi kommet dit ved kun å spille en hjemmekamp i løpet av seks kamper, sier Thodesen.

Rosenborg-trener Knut Tørum lover at hjemmelaget vil gå hardt ut.

– Det gjelder å gå hardt ut i starten av kampen.. Da er målet å feie over Sandefjord, sier Tørum til Adresseavisen, som samtidig påpeker at det gjelder å være skjerpet.

– Sandefjord viste styrke da de kom tilbake etter å ha vært tre mål bak i Brann-kampen, og vi skal absolutt ikke ta lett på denne oppgaven selv om vi er favoritter, mener treneren.

(ANB)

• Følg semifinalen i cupen direkte i kveld klokka 19