Sandefjord vurderer å trekke protesten etter dommertabben i Tromsø

Frist kl. 12 i dag.

(Dagbladet): Ledelsen i Sandefjord Fotball sitter akkurat nå i møter der de diskuterer hva de skal gjøre med protesten de leverte etter 1-1-kampen mot Tromsø i helga.

Begge klubber har fått frist til kl. 12 i dag med å sende inn sine tilleggsargumenter i saken, men daglig leder Per Ketil Berg sier til Dagbladet at det også er et alternativ å trekke protesten.

- Ja, vi vurderer det også. Det er to sannsynlige utfall dersom vi følger opp protesten, det er at den blir avvist, eller at det blir omkamp. Dersom det blir omkamp kan vi ta tre poeng, ja, men vi kan også miste ett. Det er den sportslige siden ved det, sier han.

- Samtidig handler dette også om økonomi, for en omkamp betyr at vi må finansiere en ny tur for hele troppen til Tromsø. Alle disse vurderingene har vi valgt å være åpne om innad i klubben. Men akkurat nå er vi innstilt på å holde fast ved protesten, sier Berg.

Magefølelse Dommer Ola Hobber Nilsen godkjente målet Kjell Rune Sellin satte inn fra kloss hold tre minutter ut i andre omgang på Alfheim, men ombestemte seg og dømte offside etter å ha diskutert med sine assistenter. Da hadde det gått mange sekunder, og målet hadde blitt vist i reprise på storskjerm.

- Vi følte oss sikre på at vi hadde gjort en gal avgjørelse. Vi hører det er spekulasjoner i at vi har sett det på storskjerm, men det stemmer ikke, sa Nilsen til Dagbladet samme kveld, og la senere til at omgjøringen var et resultat av dårlig magefølelse.

Omkamp mulig Det førte til Sandefjords klage.

- Vi krever at målet ikke annulleres. Det er på bakgrunn av vurderingen av annulleringen, som tilsynelatende er gjort på en magefølelse, sa Sandefjords daglige leder Per Ketil Berg til NRK dagen derpå.

Klubben antydet tidlig at de ønsket at 2-0-målet skulle bli stående, men ifølge regelverket til NFF er det i utgangspunktet altså bare omkamp som kan bli resultatet dersom Sandefjord får medhold.

PS! Dommer Ola Hobber Nilsen er ikke satt opp til kamp i kommende helgs runde av Tippeligaen.