Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandejords festaften

Rundspilte Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandefjord - Molde 5-2 (2-1).

Etter en glimrende start på sesongen har Sandefjord dabbet litt av. Men i kveldssolen på Storstadion var det lite som vitnet om svak form. Etter en feiende flott forestilling sto det 5-2 på rseultattavla da dommeren blåste av.

Flere kremmerhus

Kampen åpnet uten de store sjansene, og få på tribunen kunne forestille seg hva de hadde i vente. Ut av ingenting ga Samuel Isaksen ledelsen etter 9 minutter. Før Moldes utlikning etter 27 skjedde det ingenting. Men for en utlikning.

Trond Strande fikk ballen på 35 meter, og ladet kanonen. Kula fikk en nydelig overskru, og suste inn bak en ellers meget god Espen Bugge Pettersen.

Sandefjord skulle allikevel gå til ledelse ved pause, etter en scoring av Erik Mjelde. Bergenseren chippet ballen forbi, etter å ha blitt spilt gjennom av Thorsen etter 35 minutter.

I andre omgang var det bare ett lag på banen. Sandefjord dro fram flotte kombinasjoner, lekre tunneller og flotte scoringer. Vårens store sensasjon Tommy Knarvik skrudde inn en corner til 3-1. Så kom kveldens flotteste.

Etter et nydelig angrep på høyrekanten ble ballen slått inn til Fredrik Thorsen. Spissen flikket ballen med hælen gjennom beina på Jan Kjell Larsen, og før noen i Molde skjønte hva som hadde skjedd lå ballen i mål.

HERJET: Sandefjord herjet med Molde på Storstadion. Her feirer Samuel Isaksen og Fredrik Thorsen sistnevntes kjempescoring. Foto: Scanpix
HERJET: Sandefjord herjet med Molde på Storstadion. Her feirer Samuel Isaksen og Fredrik Thorsen sistnevntes kjempescoring. Foto: Scanpix Vis mer

God debut

Birger Madsen er har blitt hentet fra Skeid i sommer, og stopperen hadde en meget god debut. Flere ganger viste han styrke i lufta.

Men det var langs bakken han skulle lage sitt første mål for klubben, da han scoret alene med keeper drøye kvarteret før slutt. Før det hadde innbytter Pape Pate Diouf redusert for Molde.

Erik Mjelde kunne scoret et virkelig vidundermål, men dommeren valgte å annullere brassesparket fra banens beste spiller.

- Jeg er veldig godt fornøyd. I dag spiller alle slik jeg ønsker, og gir jernet, sa trener Tor Thodesen til 100% Fotball.

- Man må gi folk tillit. Da er det fullt mulig når spillerne har rett holdninger og ferdigheter.

Sto som en vegg

Molde var aldri sjanseløse i kampen, men de gangene angrepene de hadde virket lite planlagte. Allikevel kunne laget - med litt mer tur - tatt poeng i Sandefjord.

- Det er et veldig stygt resultat. Vi slapp inn altfor lette mål. I dag gjorde vi en del feil i forsvaret som jeg tror jeg aldri har sett før, sa Molde-trener Arild Stavrum etter kampslutt.

Den tidligere storspissen mente altså at laget hans ikke var så langt unna som tre mål.

- Vi må være mye mer konsentrerte og tøffe i duellene. I dag gjorde vi en del personlige feil, og klarte ikke å stå imot ganske enkle angrep.

Men i mål har laget fra hvalfangstbyen en mann ved navn Espen Bugge Pettersen.

24-åringen var sikker både på strek og i lufta, og avvergert hundreprosentsjanser fra både Toni Kallio og Petter Rudi, på henholdsvis stillingen 0-0 og 3-1.

Det siste kvarteret av kampen forløp uten noen store hendelser. Sandefjord var tilfredse med resultatet, og Molde hadde i praksis gitt opp.