Sander (15) og Håkon (15) debuterte i Tippeligaen

- Det var ekstremt stort.

STOR FREMTID: Sander Svendsen (15) og Håkon Lorentzen (15) debuterte begge i Tippeligaen i kveld.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix og  Astrid M. Nordhaug / Digitalsport
STOR FREMTID: Sander Svendsen (15) og Håkon Lorentzen (15) debuterte begge i Tippeligaen i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix og Astrid M. Nordhaug / Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/MOLDE (Dagbladet): Tidligere måtte en fotballspiller være fylt 16 år for å spille i Tippeligaen, men de siste par årene har reglene endret seg slik at også 15-åringer får muligheten til å prøve seg. I dag fikk vi se to nye unggutter på banen i Tippeligaen.

Sander Svendsen (15) fikk spille de siste minuttene for Mattias Moström i kampen mellom Molde og Aalesund, og Håkon Lorentzen (15) fikk smake på Tippeligaens sødme da han kom innpå like før slutt mot Start.

Molde-spiller Sander Svendsen ble den nest yngste til å spille i Tippeligaen gjennom tidene, og han var ikke redd for å vise seg fram.

- Jeg ville gjerne utrette litt mer og ha mer ball, sier Svendsen til Dagbladet.

Ekstremt stort Svendsen er en måned eldre enn det Sandnes Ulfs Zymer Bytyqi var da han debuterte i Tippeligaen i fjor.

- Det er stort å få debuten, men det er ikke et spesielt fokus for meg at jeg er den nest yngste spilleren som har debutert i Tippeligaen, sier Svendsen, som forteller at det var veldig annerledes å spille Tippeliga-fotball.

- Det var ekstremt stort å spille i dag. Det er et helt annet trøkk. Jeg må bare jobbe hardt hver dag, og så belønner Ole Gunnar de som arbeider godt nok, sier 15-åringen, og legger til.

- Ole Gunnar er en fantastisk trener. Jeg blir motivert til å jobbe hele tiden.

- Hva sa Solskjær til deg før du kom innpå?

- Gå ut og ha det artig, sier Svendsen.

Kjempetalent Ole Gunnar Solskjær bestemte seg for å bruke Svendsen allerede i går.

- Han spilte for andrelaget i går, så jeg måtte ringte til trenerne si at de skulle ta han av til pause og ikke si noe om hvorfor. Hadde vi hatt behov for et mål på slutten, har du lyst på spillere med lave skuldre som ikke er redd for noe. Denne gutten har et kjempetalent som vi skal ta vare på, sier Solskjær til Dagbladet.

Molde hadde allerede avgjort kampen da Svendsen kom innpå, men Molde-manageren ville ikke vært redd for å bruke unggutten om laget lå under.

- Jeg tenkte også at det kan ikke være en bedre opplevelse og motivasjon inspirasjon å komme inn her uansett om det var 0-1 eller 4-1, sier Solskjær.

Enormt kult Brannspiller Håkon Lorentzen fikk også sin debut i kveld da han kom innpå like før slutt da Brann tok sin femte strake hjemmeseier. Han er fire dager eldre enn Sander Svendsen, og er derfor den tredje yngste spilleren som debuterer i Tippeligaen.

- Dette var enormt kult. Jeg hadde ikke trodd det i vinter, sier Lorentzen til Dagbladet, som vil feire debuten.

- I kveld skal jeg feire med kake og brus, sier 15-åringen.

Lorentzen er en B-listespiller, noe som betyr at han kan spille maks seks kamper for A-laget denne sesongen. Han fikk følgende beskjed av Brann-trener Rune Skarsfjord før han ble sluppet innpå:

- Skarsfjord ba meg gå ut på banen og kose meg. Det er lettere sagt enn gjort for en guttespiller, sier Lorentzen.

Yngste debutanter i Tippeligaen:

Zymer Bytyqi: 11.09.1996 - debuterte 28.mai 2012

Sander Svendsen: Født 06.08.1997 - debuterte 08.mai 2013

Håkon Lorentzen:
Født 02.08.1997 - debuterte 08.mai 2013

Brann-treneren tror at Lorentzen vil markere seg i Tippeligaen.

- Vi kommer til å høre mer om denne gutten, stol på det, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer