Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sander (20) om duellen mot Frankrikes «monster»: - Det blir full krig

Unggutt kan sende Norge til historisk semifinale.

KRAKOW (Dagbladet): For to måneder siden herjet Sander Sagosen (20) med Frankrike da Norge vant 32-29 i Golden League. Sju mål på sju forsøk og et bunnsolid forsvarsspill i tillegg bidrar til at det norske supertalentet er ekstra trygg på egne ferdigheter før kveldens avgjørende EM-dyst mellom lagene i Polen.

- Det blir en knalltøff kamp. Alle deres beste var vel ikke med sist, men det betydde mye for selvtilliten min. Det viste at jeg kan hamle med med folk på det nivået, selv om det var noe jeg egentlig var klar over fra før, forteller Sagosen til Dagbladet.

Ettertraktet Sagosen omtales både av eksperter og medspillere som norgeshistoriens største håndballtalent på herresiden. Prestasjonene på det norske landslaget og i den danske klubben Aalborg har også skaffet ham en rekke beilere.

Flere europeiske toppklubber skal være interessert og en av dem er styrtrike Paris Saint-Germain, noe Dagbladet får opplyst fra sentralt hold. Eierne er de samme som har brukt flere titalls milliarder kroner på fotballaget med samme navn, mildt sagt finansielt robuste Qatar Investment Authority.

Hvis interessen for Sagosen skulle formalisere seg i en overgang, vil nordmannen bli lagkamerat med mange av de franske stjernene som står på motsatt banehalvdel i kveld. Det fysiske «monsteret» Nikola Karabatic, Daniel Narcisse, Luc Abalo og Thierry Omeyer hever alle millionlønninger i klubben. Det samme gjør også det danske fenomenet Mikkel Hansen.

Vil vise seg Da Sagosen møter Dagbladet under EM i Krakow fremstår han ikke som en skyggeredd type. Han virker stinn av selvtillit, og det til tross for at mesterskapet ikke har vært optimalt for hans del så langt.

Sagosen har tidligere uttalt et ønske om å bli verdens beste håndspiller. I duell med blant andre nevnte Karabatic i kveld ønsker han å vise hvorfor.

- Det blir en duell som alle de andre utpå der: Det blir full krig. Karabatic er en veldig dyktig spiller, sier Norges ballfordeler om mannen som har samme oppgave for Frankrike.

- Hvilke likheter og forskjeller er det mellom dere to?

- Det har jeg ikke satt meg så mye inn i. Jeg er Sander Sagosen. Han er Nikola Karabatic. Det er egentlig det jeg har å si om det, slår 20-åringen selvsikkert fast.

Optimist Like selvsikker er Sagosen også på at Norge har verktøyene som trengs for å ryste franskmennene.

- Det blir en tøff kamp, men jeg har 100 prosent tro på at vi kan stå igjen som vinner.

Med ett poeng er Norge klar for semifinale for første gang noen sinne. Hvis Frankrike vinner er Sagosen og hans lagkamerater avhengig av hjelp fra Kroatia i oppgjøret mot Polen som spilles etterpå for å kunne gå videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media