Hele Europa vil ha Sander Berge

Sander Berge har alt som skal til for å bli Norges lederstjerne

Norge savner en skikkelse og lederstjerne som kan ta landslaget inn i framtida. Sander Berge (20) kan være den spilleren.

ETTERTRAKTET: Sander Berge er tilbake fra langvarig skadeavbrekk og starter for Norge mot Island. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Sander Berge er tilbake fra langvarig skadeavbrekk og starter for Norge mot Island. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

REYKJAVÍK (Dagbladet): Alle fotballag med suksess og identitet har en spiller eller tre som står opp, går foran, viser vei og drar lasset når det virkelig trengs. Norge herrer A har det ikke.

DET ER JEVNHETEN som er vår greie. Og problem. Vi har ingen soleklar kandidat. Det spiller (nesten) ingen rolle hvem som er kaptein. Det er ingen å se til. Ingen som bare driver det fram gjennom å være seg selv. Men jeg ser en i Sander Berge, akkurat nå den heteste av alle norske fotballspillere.

Har han lyst til å gå til en av de fem store ligaene kan han gjøre i morgen.

Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A og Ligue 1 – klubbene står etter det jeg får høre i kø.

AT SANDER BERGE skal vekk fra belgiske Genk er ingenting å lure på. Spørsmålet er når og for hvor mye. I fjor fikk Sevilla nei på tolv pluss tre millioner euro. Etter sju måneder ute med skade, et avbrekk som viser at penger i banken er sikrere enn det du håper på et år fram i tid, kan det hende at rundt 15 millioner euro er greit for Genk denne sommeren. Og vi snakker om stor betalingsvillighet, Sander Berge kan egentlig gå dit han ønsker, og jeg sitter med en følelse av at Italia kan bli det neste steget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer