Sander Berge klar for Sheffield United

Det bekrefter klubben selv. Dette er trolig tidenes dyreste norske overgang.

NY KLUBB: Sander Berge er klar for Sheffield United. Foto: Sheffield United
NY KLUBB: Sander Berge er klar for Sheffield United. Foto: Sheffield United Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sander Berge (21) har vært sterkt linket til Premier League-klubben Sheffield United de siste dagene. Nå er det altså bekreftet av klubben selv.

Han skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2024.

De legger ut denne videoen på sin Twitter-konto:

Som vi ser på bildet, kommer Berge til å ha draktnummer 32.

Overgangssummen skal ifølge britiske medier ligge på et sted mellom 200 og 250 millioner kroner.

Hvis det stemmer, er han fort den dyreste norske overgangen i historien.

- Det har vært et hektisk døgn, men jeg er stolt over å stå her i denne drakten. Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League. Jeg følte meg elsket fra første stund her, sier Berge til klubbens nettsider.

Ønsket lenge

Sheffield United skriver selv at det er en rekordsignering, uten å oppgi en sum.

- Sander er en spiller vi har visst om ganske lenge nå. Vi har fulgt ham over en viss periode. Han var en spiller vi så på som kunne komme inn og virkelig forbedre oss, og vi er strålende fornøyde med at han bestemte seg for å komme hit, sier Sheffield United-manager Chris Wilder.

Tidlig onsdag la den belgiske journalisten Kristoff Terreur ut et bilde av det som skal være Berge, sammen med agent Morten Wivestad og Chris Wilder.

Ifølge britiske medier var Berges klubb Genk interessert i å selge Berge, for så å hente ham tilbake på lån ut sesongen. Sheffield United skal på sin side ha vært klare på at nordmannen var ønsket fra januar av.

Partene skal ha diskutert mulighetene for en overgang allerede i sommer, men da ønsket ikke Berge å skifte klubb, ifølge Genks sportsdirektør Dimitri de Conte.

Imponerer

Sheffield United ligger på en imponerende 8.-plass i Premier League etter opprykket før inneværende sesong. Det er bare fem lag i ligaen som har færre tap enn The Blades.

Sheffield Uniteds rekordkjøp er 20 millioner pund (rundt 240 millioner kroner), som klubben ga for Swanseas Oli McBurnie i sommer.

Berge imponerte blant annet mot Liverpool i Champions League tidligere i sesongen. Midtbanepilleren har også vært linket til Tottenham, West Ham og Burnley. Tirsdag skrev engelske journalister ved en feil at 21-åringen var på Carrington for å signere for Manchester United.

Berge hadde 18 måneder igjen av kontrakten sin med Genk. Han står med fire mål på 23 ligakamper i Belgia denne sesongen.

Han er nå én av fire nordmenn i Premier League. De tre andre er Ørjan Håskjold Nyland (Aston Villa), Joshua King (Bournemouth) og Alexander Tettey (Norwich).

Roger Nilsen og Jostein Flo har tidligere spilt for Sheffield United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer