VIDERE: Sander Berge og hans Genk tok seg enkelt videre i Europa League. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
VIDERE: Sander Berge og hans Genk tok seg enkelt videre i Europa League. Foto: REUTERS/Francois LenoirVis mer

Europa League:

Sander Berge spilte hele kampen da Genk enkelt tok seg videre i Europa League

Viste enorm ro i forsvar.

  • Genk - Gent 1-1 (1-0) (6-3 sammenlagt)

(Dagbladet): Unggutten Sander Berge har spilt seg rett inn på det belgiske laget Genk, og har vist seg fram for både Genk-sjefene og -supporterne.

Men også den norske landslagstreneren Lars Lagerbäck har fulgt med på unggutten, og belønnet Berge med sin første plass på a-landslaget tidligere denne uka.

I dag tok Berge og Genk i mot belgiske Gent i Europa League, et lag de slo hele 5-2 på bortebane i det forrige oppgjøret.

Tidlig ledelse

Blåkledde Genk var aktive fra første spark på ballen, men brukte tid på å komme seg til de største sjansene. Dermed fikk motstanderne spille seg mer og mer inn i kampen.

Men da Castagne scoret sitt andre mål i Europa League for sesongen allerede etter 20 minutter, så det svært mørkt ut for gjestene. Foran tusenvis av supportere banket Genk-spilleren ballen inn bak Lovre Kalinic, og sendte hjemmelaget opp i 1-0-ledelse.

Etter hvilen spilte Gent seg mer inn i kampen. Men det var Genk som fikk den virkelig store sjansen, da Siebe Schrijvers fikk muligheten til å heade mot Kalinic etter 77 minutter.

Genk-spilleren kom i stor fart, men Kalinic fikk kastet seg ned og holdt ballen.

Reduserte

Det var ingen storkamp som utspilte seg på Luminus Arena. Men 19 år gamle Sander Berge fikk spille hele kampen for Genk, og var en stor mann i forsvar.

Til å være så ung, har Berge en enorm ro, og var med på å styre Genk mot et enkelt Europa-avansement.

Selv om Louis Verstraete seks minutter før slutt reduserte for Gent, hjalp det lite.

Med enkel 6-3 sammenlagt, venter nå nok en runde for Berge og hans belgiske Genk.