Håndball-EM i Trondheim:

- Sander er en spesiell person

Sander Sagosen blir beskrevet som en del av familien av Håvard Tvedten. Han tok en ung og uerfaren Sagosen under sine vinger i Danmark.

EN DEL AV FAMILIEN: Håvard Tvedtens sønn Luka Tobias omfavner Sander Sagosen. Stjernespilleren er svært tett med familien Fostervold Tvedten. Foto: NTB scanpix / Vidar Ruud
EN DEL AV FAMILIEN: Håvard Tvedtens sønn Luka Tobias omfavner Sander Sagosen. Stjernespilleren er svært tett med familien Fostervold Tvedten. Foto: NTB scanpix / Vidar Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Sander Sagosen er på alles lepper under EM på hjemmebane. I 2018 ble han kåret til verdens beste spiller, og det er han alle forventer skal bære Norge mot historiens første EM-gull.

Veien til verdenstoppen har vært lang for trønderen. 24-åringen har alltid vært aktiv og dyrket håndballinteressen, og har slått ut i full blomst de siste årene. Han var innom Charlottenlund, Kolstad og Haslum, før han endelig tok steget ut av Norge i 2014.

Som 18-åring tok han turen til Aalborg, hvor han fikk stor hjelp av en annen nordmann. Håvard Tvedten hadde selv en stor karriere, og møtte Sagosen for første gang på landslaget. Men de ble også klubbkamerater i Aalborg, hvor Tvedten tok Sagosen under sine vinger.

- Det var første gang han flyttet ut av Norge, og Aalborg var et sted jeg kjente godt. Jeg hadde familien min der, og det var trygt og godt for han som nordmann å være sammen med oss. Han flyttet ikke inn, men han ble en del av familien vår og hadde en trygg havn å være i. Det var veldig fint, forteller Tvedten som er til stede under EM som ekspert for NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer