Sander Sagosen fra PSG til Kiel, følger etter kjæresten

Sander Sagosen bekrefter at han forlater franske PSG neste sommer. Neste stopp blir den tyske storklubben Kiel.

SKIFTER KLUBB: Sander Sagosen til Kiel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKIFTER KLUBB: Sander Sagosen til Kiel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var Flensborg Avis som fredag var først ut med å melde om intensjonsavtalen håndballstjernen har skrevet med Kiel.

- Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen, og jeg har lyst til å gjøre det før jeg blir for gammel, sier 23 år gamle Sagosen til TV 2.

Han blir Kiel-spiller når den nåværende kontrakten hans med PSG utløper sommeren 2020. Verdensstjernen signerer en treårsavtale med den tyske giganten som i øyeblikket ligger på 2.-plass i den tyske ligaen.

Fire poeng skiller opp til ligaleder Flensburg-Handewitt.

Følger etter kjæresten

Det er offensiviteten som i øyeblikket råder i Kiel som har fristet Sagosen.

- Kiel satser enormt igjen. De skal igjen bli best i verden, og det har jeg lyst til å bli med på. Det er stor interesse for håndball i byen. Klubben har bra spillere nå, mange gode unge, og det blir enda bedre. Jeg har lyst til å være med på å få dem tilbake i toppen. Jeg har lyst til å vinne Bundesligaen, sier Sagosen.

Flensborg Avis skriver videre at Flensburg-Handewitt var en av favorittene til å signere Sagosen, men nordmannen valgte til slutt Kiel.

Klubbskiftet skal også ha sammenheng med at kjæresten Hanna Bredal Oftedal skifter beite fra Issy Paris til danske Silkeborg kommende sommer.

- Vi blir jo uansett boende fra hverandre, men jeg regner med at vi kommer til å finne godt ut av det med den nærheten som er mellom Silkeborg og Kiel, sier Sagosen til VG.

Oftedals overgang til Silkeborg ble bekreftet så sent som forrige fredag.

Lønnsreduksjon?

Allerede mandag denne uken meldte den tyske avisen Kieler Nachrichten at Sagosen var på vei til Kiel. Representanter for den tyske storklubben skulle ha vært på besøk i Paris for å forhandle med nordmannen.

Flensborg Avis melder fredag at Sagosen skal ha akseptert en lønnsreduksjon når han skifter beite neste sommer.

Tradisjonsrike Kiel har vunnet Champions League tre ganger og leder nå sin gruppe i EHF-cupen. Harald Reinkind spiller i øyeblikket for den tyske storklubben.

Tidligere har en rekke andre norske profiler vært der. Frode Hagen, Erlend Mamelund, Steinar Ege og Børge Lund er blant dem.

- I mitt hodet er Kiel håndballen mekka med lange tradisjoner og enorm interesse for hver kamp. Jeg tror Sagosen kan være den som løfter laget opp igjen, sier Hagen til NTB.

Kiel har et tilskuersnitt på i overkant av 10.000 på sine hjemmekamper og vant Bundesligaen senest i 2015. Klubben er den mestvinnende tyske klubben med 20 ligatitler på samvittigheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer