PAUSE: Fotballdommer Brage Sandmoen leder ingen av kampene i kommende helgs eliteserierunde. Årsaken er utvisningsglippen på Alfheim søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PAUSE: Fotballdommer Brage Sandmoen leder ingen av kampene i kommende helgs eliteserierunde. Årsaken er utvisningsglippen på Alfheim søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Sandmoen tar pause etter utvisningsglippen

Dømmer ikke i helga.

Fotballdommer Brage Sandmoen leder ingen av kampene i kommende helgs eliteserierunde. Årsaken er utvisningsglippen på Alfheim søndag.

Tromsø-spiller Marcus Hansson slapp unna med gult kort for skrekktaklingen på LSKs Bjørn Helge Riise. TV-bildene viste at rødt kort ville vært det riktige, og det innrømmet også Sandmoen etter kampen.

Nå tar den rutinerte dommeren en pause.

- Jeg synes det er greit å få en pause nå og puste ut litt. Gjør man en dårlig prestasjon er det ut av laget, sånn er det. Og det er greit, sier Sandmoen til Nettavisen.

Han har fått mye kritikk etter feilvurderingen på Alfheim søndag. Den tar han til seg.

- Jeg oppfattet situasjonen der og da som en hensynsløs takling, og at Riise ble feid over ende. Jeg ser situasjonen godt, men fra min posisjon er det ikke umiddelbart klart at det er rødt kort. Men når jeg ser situasjonen etterpå, ser jeg at jeg gjør en feilvurdering. Det er vanskelig, men sånne ting skal vi få med oss, innrømmer Sandmoen.

(NTB)