Sandnes-drømmen lever etter kløneselvmål

Sogndal med gavepakke i bunnkampen.

(Dagbladet): Sandnes Ulf - Sogndal 1-0.

Sandnes Ulf øyner et bittelite håp om fortsatt tippeligaspill etter at Sogndal så vidt ble slått på Sandnes Stadion i kveld.

Med tap her ville Tom Nordlies redningsaksjon nærmest definitivt vært over, men tross et forventet motivert hjemmelag måtte det bortelag-hjelp til for å fikse poengene.

Komisk selvmål En relativt sjansefattig og jevn kamp ble nemlig avgjort av et komisk selvmål etter en drøy halvtime, da Kenneth Udjus noe unødvendig forlot målet sitt for å blande seg inn i en duell langt ute på banen.

Det fikk ikke Bjørn Inge Utvik med seg, og backens forsøk på å heade tilbake til keeper seilte i stedet i en ydmykende bue over Udjus og til slutt inn i målet bak.

- Det var fantastisk deilig å se den gå inn. Det er på tide vi også får litt sånn flaks, sier hjemmelagets kaptein Henrik Furebotn om situasjonen, som gjør at Sandnes Ulf nå «bare» er tre poeng bak nettopp Sogndal på kvalikplass (med langt dårligere målforskjell.

- De kommer med noen desperate dødballer, og jeg syns vi har de store målsjansene, men vi gjorde det spennende, sier trener Tom Nordlie på C More etter kampen.

Nedrykksdrama Sogndal på sin side virket aldri å ha noe svar etter å ha havnet under, og strengt tatt var vel hjemmelaget nærmere en scoring nummer to enn gjestene var nummer en - spesielt da Magnus Furebotn ble stoppet alene med Kenneth Udjus etter en kontring på overtid.

- Vi er ikke der vi skal være i det hele tatt, vi er skuffet. Dårlig duellspill, dårlig pasningsspill. Vi må heve oss mange hakk, sier Sogndal-kaptein Rune Bolseth.

- Vi kommer oss i andre omgang og er nære å score 1-1, men det fører oss til en del kontringer. Det var et kjedelig resultat, trist for oss i dag, sier trener Jonas Olsson.

Det er tre runder igjen av Tippeligaen, og sammen med Brann vil disse to lagene nå gå inn i en overlevelseskamp av de sjeldne.

FIKK LITT HJELP: Sandnes Ulf-spillerne jubler etter første og siste mål i kampen mellom Sandnes Ulf og Sogndal på Sandnes stadion. Selvmålet var av det komiske slaget.
 
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FIKK LITT HJELP: Sandnes Ulf-spillerne jubler etter første og siste mål i kampen mellom Sandnes Ulf og Sogndal på Sandnes stadion. Selvmålet var av det komiske slaget. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Sandnes Ulf avslutter med bortekamper mot Rosenborg og Start, samt Aalesund hjemme i siste runde 9. november.

Sogndal har Molde hjemme, Brann borte og Stabæk hjemme i de tre siste tippeligarundene.

Sogndal har 24 poeng, Brann har 23 og Sandnes Ulf 21 poeng.