Sandnes Ulf drar inn like mye som Blackburn

Fulltreffer med draktreklamen.

ELITESERIEKONTRAKT: Sandnes Ulf har skaffet seg en meget god draktsponsor, klubben innkasserer også mer enn fylkesrival Viking. Foto:Erik Berglund
ELITESERIEKONTRAKT: Sandnes Ulf har skaffet seg en meget god draktsponsor, klubben innkasserer også mer enn fylkesrival Viking. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sandnes Ulf har truffet blink på sponsorsiden. Rundt 6 millioner kroner koster det å pryde eliteseriedebutantens drakt. Det er samme pris som Blackburns draktreklame koster.

Øster Hus betaler drøyt 6 mill. kroner for å sponse Sandnes.

Ifølge Finansavisen er det i samme klasse som engelske Blackburn hvor Morten Gamst Pedersen er blant stjernene. Faktisk drar Sandnes Ulf inn mer enn Viking gjør på sin draktreklame.

- Så nå har vi en bedre hovedsponsoravtale enn Viking. Fotballøkonomien er utrolig merkelig, sier styreleder i Sandnes Ulf, Stig Ravndal til Finansavisen.

Det er begrenset hvor mange man når med reklame på norske fotballdrakter. Tall fra 2010/11-sesongen viste at engelsk Premier League nådde ut til utrolige 4,7 milliarder fjernsynsseere verden over.

- Det er helt vilt. Jeg hadde aldri trodd det skulle koste det samme som et Premier League-lag, sier Hans Martin Nakkim i spillselskapet ComeOn.

Han har jobbet i en årrekke hos internasjonale spillselskaper og har god innsikt i hva draktreklame koster på balløya. Sponsorguru Jacob Lund sier at Norge er blant verdens dyreste sponsormarkeder, men tror prisene vil falle i årene som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer