Sandnes Ulf knuste Godsets gulldrøm

Snudde fra 0-1 til 2-1.

SANDNES (Dagbladet): Sandnes Ulf - Strømsgodset 2-1.

Strømsgodset reiste til Rogaland for å gi Molde gullkamp til døra. Etter 32 minutter mot Sandnes Ulf, så det også svært positivt ut. Abdisalam Ibrahim sendte bortelaget i ledelsen - på et tidspunkt der Molde bare holdt Hønefoss til uavgjort.

Drammenserne var serieleder, og det kokte blant de tilreisende supporterne.

Men etter pause raknet det. Sandnes Ulf scoret to ganger - uten at Godset klarte å svare. Molde gjorde sin del av jobben mot Hønefoss, og er seriemester.

Skuffende - Dette er litt skuffende. Men vi hadde ikke marginene med oss, sier Godset-trener Ronny Deila.

- Vi slapp inn to dødballmål og ble stresset. På 1-1 hadde vi to sinnssyke sjanser til å avgjøre kampen, men brente dem. Vi er ikke gode nok til gull, og da må vi ta til takke med det som forhåpentlig blir sølvmedalje, sier Deila, ifølge NTB.

Han ser allerede fram mot neste sesong.

- Hver enkelt spiller må være flinkere til å holde disiplinen og konsentrasjonen lenger. Vi glapp på enkle ting i dag. Og må være mer effektive foran mål, og spille vårt eget spill også når vi er stresset og presset. Vi har mye å gå på, sier Deila om hva han mener Strømsgodset må bedre foran 2013-sesongen.

Monsterstatistikk På forhånd var alle momenter til stede for at det skulle bli en høydramatisk kamp. Sandnes Ulf kjemper for å overleve i Tippeligaen. Strømsgodset sloss om gullet.

Sandnes Ulf kunne vise til en monsterstatistikk på de to siste hjemmekampene. 7. november slo de Tromsø 5-1. Det ble det også da Fredrikstad var på besøk noen dager tidligere.

NEDTUR: Abdisalam Ibrahim ga Strømsgodset ledelsen, men Sandnes Ulf kom tilbake og serverte Molde seriegullet.
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
NEDTUR: Abdisalam Ibrahim ga Strømsgodset ledelsen, men Sandnes Ulf kom tilbake og serverte Molde seriegullet. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix Vis mer

Men Strømsgodset hadde gull på tann. Og det er nok noen år siden de sist hadde med så mange supportere på en bortekamp utenfor Østlandet.

Abdisalam Ibrahim fikk ballen via Peter Kovacs etter drøye halvtimen. Uhindret fikk han dunke inn 1-0 bak Ulf-keeper Sean McDermott.

Trener Ronny Deila jublet som en villmann på sidelinja. Alle piler pekte i riktig retning.

Fornøyd sportssjef Sandnes Ulf var naturligvis desperate ved pause. De jaget en utlikning, og 54 minutter ut i kampen lyktes de. Christin Gytkjær fikk ballen utenfor 16-meteren etter corner. Han sendte av gårde et skudd langs gresset, og i mål. Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey var ikke akkurat strålende i denne situasjonen.

Spillet bølget fram og tilbake. Strømsgodset hadde store sjanser, men klarte ikke å sette dem.

Klabb og babb Det gjorde derimot hjemmelagets Avni Pepa rundt kvarteret før slutt. Etter mye klabb og babb på corner, headet han ballen i mål. 2-1 var ikke til å tro for den tilreisende Godset-fansen.

Trener Ronny Deila sto som forhekset på sidelinja, og så gullet glippe. Godset klarte aldri å komme tilbake. Første omgang var strålende. Men så kollapset de.

Og gullet kommer ikke til Drammen.

I år heller.