Sandnes Ulf må ut i kvalik etter frisparkperle

Fikk bank av Aalesund.

• AaFK - Sandnes Ulf 3-1

(Dagbladet): Aalesund hadde lite å spille for før siste seriekamp mot Sandnes Ulf, og presset var på gjestene som kjempet om ny kontrakt i Tippeligaen.

Sandnes Ulf tapte 3-1, og endte dermed på kvalikplass og møter Ull/Kisa i spill om Tippeliga-kontrakt neste år. FFK som lå på nedrykksplass før den siste runden tapte 2-0 mot Molde, og rykker dermed ned.

- Det blir tøft med kvalifisering. Vi må riste av oss skuffelsen. Resultatet var urettferdig, for vi var spillemessig best. Aalesund var mer effektive og vant sånn sett fortjent. Vi har fortsatt en uke igjen til å vise at vi fortjener å spille i eliteserien, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen, ifølge NTB.

Frisparkperle
Spissen Leke James scoret 1-0 etter 13 minutter.

AaFK-spilleren pirket ballen i mål etter innlegg fra Tremaine Stewart.

Seks minutter etter pause doblet Aafk-back Jo Nymo Matland ledelsen.

På vakkert vis skrudde han et frispark fra 20 meter over muren og i det nærmeste hjørnet til 2-0. En meget fin scoring av nordlendingen.

Tente håp
Innbytter Lars Fuhre la på til 3-0 til hjemmelaget etter 59 minutter, før bortelagets Morten Bertolt reduserte til 3-1 bare seks minutter senere.

Sandnes Ulf klarte ikke å mobilisere en skikkelig sluttspurt - og endte på kvalikplass, ett poeng bak Hønefoss på tabellen.

Sandnes Ulf spiller kvalik mot Ull/Kisa onsdag og lørdag.